USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна на початку контрнаступу втратила до 20% бронетехніки, тому переглянула свою тактику, – NYT

Українці знову почали рух уперед — тільки більш свідомо
Leopard 1
Джерело: відкриті джерела
Україні довелося переглянути тактику в контрнаступальних діях після втрати на початку кампанії близько 20% свого озброєння та бронетехніки. Про це пише The New York Times.

Видання з посиланням на дані американських і європейських чиновників зазначає, що у перші два тижні контрнаступу близько 20% озброєння, яке Україна відправила на поле бою, було пошкоджене або знищене. Втрати включали й західні танки та бронетранспортери.

У наступні тижні рівень втрат знизився приблизно до 10%, що дозволило зберегти більше військ і техніки.

Це відбулося, зокрема, тому, що Україна змінила тактику, зосередившись більше на виснаженні російських військ артилерією та ракетами великої дальності, ніж на атаках по мінних полях.

Та журналісти NYT додають, що ця "хороша новина приховує деякі похмурі реалії" – сповільнення контрнаступу.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський визнав, що кілька тижнів тому була коротка пауза в операціях, але пояснив це браком обладнання та боєприпасів і закликав західних союзників прискорити темпи постачання.

Американські посадовці теж визнали цю паузу, але наголосили, що українці знову почали рух уперед — тільки більш свідомо, більш вправно орієнтуючись на мінних полях і пам’ятаючи про ризики втрат. 

З надходженням касетних боєприпасів із Сполучених Штатів, темпи можуть прискоритися.

Експерт з оборони в Європейській раді з міжнародних відносин і колишній помічник генерального секретаря НАТО Каміль Гранд зазначив, що поки зарано робити остаточні висновки про контрнаступ.

Він наголосив, що втрати не означають, що українська кампанія приречена на провал.

Окрім того, Гранд зауважив, що відсутність переваги у повітрі та протиповітряної оборони, які західні літаки могли б забезпечити для здійснення атаки з боку України, означає, що "рівень втрат, ймовірно, буде вищим, ніж в інших конвенційних конфліктах".

Нагадаємо, Німецький концерн Rheinmetall планує відкрити завод із виробництва бронетехніки в Україні протягом року. Він буде розташований у західній частині країни.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму