USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Україна може зупинити Путіна і їй потрібна зброя, безпека Європи під загрозою у разі поступок США, – головне з промови Байдена в Конгресі

Наводимо головні тези з виступу Байдена
Байден
Байден на виступі в Конгресі
Джерело: Голос Америки

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден виступив із посланням "Про стан справ у державі" в Конгресі. На початку звернення американський лідер закликав підтримати Україну і заявив, що Україна може зупинити російського диктатора Путіна.

Наводимо головні тези з виступу Байдена.

Україна може зупинити Путіна, якщо США нададуть необхідну зброю

"Якщо хтось у цій залі думає, що Путін зупиниться в Україні, запевняю вас, він цього не зробить. Але Україна може зупинити Путіна, якщо ми підтримаємо Україну та надамо зброю, необхідну їй для захисту. Це все, що просить Україна", – сказав президент США.

Байден посилив заклики до Сполучених Штатів Америки продовжувати надавати допомогу Україні, заявивши, що свобода і демократія перебувають під загрозою "як вдома, так і за кордоном".

"Зараз, як я вже говорив раніше, і я маю на увазі це в буквальному сенсі, історія спостерігає за нами. Історія спостерігає за Палатою представників", – зазначив американський лідер.

Європа під загрозою

Байден додав, що США не можуть наражати Україну на ризик, а з нею – Європу й весь світ. Тож звернувся до президента РФ, зауваживши, що Сполучені Штати "не підуть і не вклоняться".

"Я казав Путіну дуже прості речі: Ми не відійдемо. Якщо хтось тут думає, що Путін зупиниться в Україні, я запевняю вас – він не зупиниться. Ми мусимо відповісти на виклик Путіна", – пояснив політик.

Мета промови

Водночас президент США зауважив, що мета його промови – "розбудити Конгрес і попередити американський народ" про те, що демократія під загрозою.

"Україна просить про військову допомогу і зброю, щоб дати відсіч Росії, а не про американський персонал. Україна не просить американських солдатів. Насправді американські солдати не воюють в Україні. І я сповнений рішучості, щоб так і залишилося".

Згадав американський лідер і про те, що в Газі створять тимчасовий причал для доправлення гуманітарної допомоги.

А також, що Трамп завадив ухваленню Конгресом заходів посилення боротьби з мігрантами.

Промова Байдена супроводжувалася гучними оплесками.

Додамо

Кілька днів назад Білий дім підтвердив, що відбудеться зібрання, присвячене зверненню президента США Джо Байдена "Про стан держави".

Запрошували на захід і першу леді України Олену Зеленську, втім перша леді України відхилила запрошення.

А  головні тези розповіді Ukraine World News старшого директора Євразійського центру Атлантичної Ради, посла США в Україні у 2003–2006 роках Джона Гербста про сьогоднішні тенденції у політиці Сполучених Штатів Америки можна почитати в нашому матеріалі.

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду