USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Україна готова надати вільні потужності для транзиту і зберігання природного газу з Каспію до ЄС

Україна сьогодні – повноправний партнер сторін в рамках співробітництва в нафтогазовому комплексі
Рада Південного газового коридору
Джерело: Міністерство енергетики

Україна готова надавати вільні потужності в стратегічно важливому процесі транспортування природного газу з Каспію до країн – членів Європейського Союзу.

Про це заявив заступник міністра енергетики України Микола Колісник під час 9-го міністерського засідання Консультативної ради Південного газового коридору в Азербайджані. 

Учасники обговорили підсумки та плани збільшення потужності транспортування газу до ЄС. 

"Вже через декілька місяців розпочнеться сезон закачування. Більшість ПСГ країн ЄС заповнені, що сприяє збільшенню інтересу до українських ПСГ. Ключове рішення базується на використанні існуючої інфраструктури – потужності Трансбалканського газопроводу. Для оператора ГТС України – це можливість залучення нових замовників послуг по міждержавних точках з’єднання", – зазначив Колісник. 

Заступник міністра також наголосив, що Україна сьогодні – повноправний партнер сторін в рамках співробітництва в нафтогазовому комплексі.

"Одним з ключових інфраструктурних проєктів у рамках співробітництва з Азербайджаном є проєкт Євро-Азійського нафтотранспортного коридору для створення нового маршруту транспортування нафти з Каспійського регіону на ринки ЄС. Ми зацікавлені в реалізації проєкту Південного газового коридору і готові до співпраці в рамках диверсифікації шляхів постачання природного газу", - додав він.

Колісник уточнив, що стратегічним інтересом України є співпраця з ЄС, США, Туреччиною та Азербайджаном, у тому числі для послаблення впливу Росії на південному напрямку.

Читайте також:
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні