USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Україна домовляється з Німеччиною про додаткову систему IRIS-T, – Зеленський

Також Київ активно співпрацює з партнерами, які готові надати допомогу
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Україна сподівається отримати додаткову зенітно-ракетну систему IRIS-T від Німеччини. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

"Сьогодні є дуже хороший результат у нашої міжнародної роботи: Німеччина надасть нам додатковий Patriot – сьогодні з канцлером Шольцом про це домовились. Також працюємо з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T – це теж сильна ППО – і над ракетами для наявних у нас систем захисту неба. Лідерство Німеччини дійсно відчувається, і завдяки такому лідерству ми зможемо зберегти тисячі життів та зможемо дати Україні більше захисту від російського терору", – зазначив Зеленський. 

Президент додав, що Україна продовжить роботу з усіма партнерами, які також можуть надати свою допомогу. Лише за цей тиждень проведено розмови та зустрічі з президентами Литви, Чехії, Румунії, Польщі, Угорщини, Швейцарії та Латвії, з премʼєр-міністрами Нідерландів, Греції, Португалії, Ірландії, Німеччини. 

"В кожній розмові, на кожній зустрічі ППО та фронт – це головні теми. Робимо все, щоб було більше можливостей у наших Сил оборони і в оборонно-промислового комплексу", – наголосив глава держави.  

Більше про IRIS-T

IRIS-T – це зенітний ракетний комплекс ППО і ПРО середнього радіусу дії розробки німецької компанії Diehl Defence, розробку якого завершено у 2014 році.

Він використовує ракети IRIS-T і призначений для знищення літаків, вертольотів, безпілотних літальних апаратів та крилатих ракет.

Допомога від Німеччини

Раніше цього дня Німеччина оголосила, що негайно передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot. Зазначалося, що систему передадуть на додаток до вже поставлених і запланованих систем протиповітряної оборони.

Також Президент України Володимир Зеленський  повідомив, що крім цього, Україна отримає ракети до наявних систем ППО.

Читайте також:
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ
У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА