USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Щодня незаконно виїхати з України намагаються десятки людей, – Клименко

Затримують ухилянтів не лише на кордонах, а і на блокпостах, які знаходяться за 5–10 км від нього
Ігор Клименко
Ігор Клименко
Джерело: МВС

Десятки людей щоденно намагаються незаконно перетнути український кордон у напрямку країн Євросоюзу, зокрема через ліси та річку Тису. Про це розповів міністр МВС Ігор Клименко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, затримують ухилянтів не лише на кордонах, а і на блокпостах, які знаходяться за 5–10 км від нього. Йдеться не лише про тих, хто хоче нелегально покинути країну, а і тих, хто планує виїхати за допомогою підроблених документів.

Скільки саме чоловіків вже затримали на кордоні від початку повномасштабного вторгнення, міністр не сказав. За його словами, це закрита інформація.

"Я її не скажу (статистику втікачів, – ред.), тому що ці цифри на сьогоднішній день закриті і вони не відображають реальний стан справ, тому що тих людей, яких ми затримуємо за 15–20 чи навіть за 10 кілометрів від кордону, ми також в ці цифри (в загальну статистику, – ред.) рахуємо... Ми говоримо не тільки про ухилянтів. Якщо ми говоримо про кордон, то це контрабандисти. Якщо це кордон, то ми говоримо про злочинців, які намагаються уникнути покарання і перейти кордон, опинитися в іншій країні і там отримати притулок. Ми говоримо про широкий спектр громадян", – розповів Клименко.

Ухилянти тікають через Тису

Нагадаємо, що досить популярним в Україні способом ухилення від мобілізації є перетнути кордон через річку Тису. 

Проте Тиса – це досить підступна річка. Вона має стрімку течію, там є і коріння дерев, і місця, куди може затягувати течія.

За перепливання Тиси чоловіки можуть платити від 2,5 до 5 тисяч доларів США. Однак провідники ніколи не повідомляють ухилянтам про ризики.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО