USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Допомагали ухилянтам: Керівницю Хмельницької МСЕК та її сина викрили на незаконному збагаченні на 6 млн доларів

Правоохоронці знаходили гроші в квартирі практично в кожному куточку – у шафах, шухлядах, нішах
Хмельницькі гроші_5
Під час слідчих дій
Джерело: ДБР

Керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) та її сина – керівника пенсійного фонду у Хмельницькій області – викрили на незаконному збагаченні на ухилянтах. Під час обшуків у них знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів, прикраси та брендові речі, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зокрема, правоохоронці провели чимало обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання матері й сина.

У керівниці МСЕК у робочому кабінеті знайшли 100 тис. доларів, а також низку підроблених медичних документів, списків ухилянтів з прізвищами та фіктивними діагнозами.

Уже вдома у посадовців виявили майже 5 млн 244 тис. доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн гривень, брендові прикраси та коштовності.

"Правоохоронці знаходили гроші в квартирі практично в кожному куточку – у шафах, шухлядах, нішах. Також вилучили документи, які підтверджують незаконну діяльність чиновників та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти", – розповіли в ДБР.

Що цікаво, під час слідчих дій жінка хотіла позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

До того ж слідчі з'ясували, що родині належать і чималі статки. Мати з сином також володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн гривень, готельно-ресторанним комплексом майже на 3 тис. кв. м в одному із парків Хмельницького.

А за кордоном у їхній власності нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також "накопичила" майже 2,3 млн доларів. Ба більше, усе це майно було незадеклароване.

Нині вирішується питання щодо повідомлення чиновникам про підозри за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення. Санкція статей – позбавлення волі до 12 років з конфіскацією всього майна.

До речі, Служба безпеки України затримала в Київській та Харківській областях 14 зловмисників, причетних до оборудок з ухилянтами. Ділкам вдалося заробити на охочих втекти від призову понад 40 мільйонів гривень.

Читайте також:
Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми
Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті
Привласнили понад два мільйона доларів: Правоохоронці ліквідували міжнародний шахрайський кол-центр Привласнили понад два мільйона доларів: Правоохоронці ліквідували міжнародний шахрайський кол-центр
У Полтаві затримали керівника благодійної організації, який заробив на продажі авто для ЗСУ понад 35 млн гривень У Полтаві затримали керівника благодійної організації, який заробив на продажі авто для ЗСУ понад 35 млн гривень