USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Угорщина відкрила першу державну двомовну школу для українських дітей

Освітній процес здійснюватиметься українською мовою з 1 по 12 клас
школа
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На державному рівні в Угорщині відкрили першу двомовну школу для українських дітей. МЗС України повідомляє, що це результат домовленостей президента Володимира Зеленського і прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Навчання у цій школі проходитиме рідною українською мовою з 1 по 12 клас, а програма включатиме вивчення угорської та англійської мов як іноземних. Фінансування навчального закладу здійснюється за рахунок коштів державного бюджету Угорщини.

"Відкриття цієї школи є важливим кроком на шляху розвитку Української всесвітньої спільноти. Забезпечення доступу до освіти рідною мовою є пріоритетом для президента Зеленського та важливою частиною нової комплексної політики МЗС щодо українців за кордоном. Школа в Будапешті не лише сприятиме збереженню української ідентичності, але й допоможе нашим дітям адаптуватися в іноземному середовищі, не втрачаючи свого культурного коріння", – наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та висловив вдячність угорській стороні за сприяння у цій важливій справі.

Участь у відкритті школи в Будапешті взяли голова Закарпатської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Віктор Микита, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина та посол МЗС України з питань світового українства Мар’яна Беца.

Нагадаємо, 2 липня вперше з початку повномасштабного вторгнення до Києва з несподіваним візитом прибув прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. 

Читайте також:
В Україні створили мобільний застосунок для школярів В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"
Гранти для навчання студентів уже доступні в Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Майже 6,3 тис. абітурієнтів цьогоріч відмовилися від бюджетного місця Майже 6,3 тис. абітурієнтів цьогоріч відмовилися від бюджетного місця
Освітній омбудсман заявив про неприпустимість вимог до шкільного одягу дітей чи примусу до форми Освітній омбудсман заявив про неприпустимість вимог до шкільного одягу дітей чи примусу до форми