USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50
Втрати росіян: 6 3 5 8 8 0 (+1020)
USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50

Майже 6,3 тис. абітурієнтів цьогоріч відмовилися від бюджетного місця

1442 з цих людей взагалі не вступали в Україні
Абітурієнти студенти ВНЗ освіта

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Майже 6,3 тисячі абітурієнтів відмовилися від бюджетного місця цього року. Про це заявив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький, передає ZN.UA.

4842 (77%) з цих людей вступили до українських університетів (приватних чи державних) на контракт.

"Серед таких вступників достатня кількість скористалася державним грантом, аби вступити справді туди, куди хотіла, а не туди, де було бюджетне місце", – зазначив він.

Ще 1442 вступники – це ті, хто відмовився від бюджетного місця, але й не вступав до українських закладів вищої освіти взагалі.

За словами Винницького, вони могли вступити за кордоном.

"Сумно, адже це реальні втрати для нашої країни. Але я вважаю, що в умовах війни це дуже маленька цифра – йдеться про менш як 1% від усіх тих, хто вступив цього року, й приблизно 2% від тих, кому було запропоновано бюджетне місце. Будь-яка втрата топових абітурієнтів – це погано. Але тішить те, що цього року насправді дуже мало топових вступників обрали закордонні університети", – додав він.

Нагадаємо, згідно з новим законом, студенти-контрактники можуть завершити чотирирічну бакалаврську програму за три роки або поєднати навчання з роботою і завершити навчання за шість-вісім років. 

Читайте також:
В Україні створили мобільний застосунок для школярів В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"
Гранти для навчання студентів уже доступні в Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Освітній омбудсман заявив про неприпустимість вимог до шкільного одягу дітей чи примусу до форми Освітній омбудсман заявив про неприпустимість вимог до шкільного одягу дітей чи примусу до форми
Скандал зі шкільним підручником з картою України без Криму: Видавництво зобов’язалося передрукувати книжки за власний кошт Скандал зі шкільним підручником з картою України без Криму: Видавництво зобов’язалося передрукувати книжки за власний кошт