USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Росіяни перебувають в українському полоні в середньому 2-3 місяці

Рашистів утримують в умовах, в яких живуть, харчуються і медично обслуговуються офіцери ЗСУ
Російські військові
Джерело: відкриті джерела

Російські загарбники у середньому перебувають у полоні в Україні 2-3 місяці, при цьому доступ до них мають міжнародні організації, журналісти та правоохоронні органи. Про це повідомляють у Міністерстві юстиції України.

"Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україні виникла необхідність забезпечення утримання військовополонених. Цю функцію було покладено на Міністерство юстиції України. Ми створили дільниці та табір для тримання військовополонених і забезпечили їх утримання згідно з Женевською конвенцією", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рашистів утримують в умовах, "в яких живуть, харчуються і медично обслуговуються офіцери Збройних сил України".

"У полоні в середньому росіяни перебувають 2-3 місяці. При цьому до них мають доступ міжнародні організації, журналісти, різні правоохоронні органи. Україна показує, що навіть з військовополоненими ми поводимось гідно", – додають у відомстві.

Новини за темою: Дотримання Україною "права Женеви" щодо утримання військовополонених в майбутньому дасть великі бенефіти для держави та нашого народу, - Олександр Бакумов

Скільки Україна витрачає на одного російського військовополоненого

Україна витрачає на утримання одного російського військовополоненого близько 10 тисяч гривень на місяць. Про це розповіла заступник міністра юстиції Олена Висоцька в інтерв'ю Укрінформу.

"Якщо говорити про більш-менш нормально прораховану вартість утримання бранця в таборі за підсумками 2022 року, з урахуванням забезпечення табору, з податками, зарплатами, комунальними витратами – ця сума становить близько 10 тисяч гривень на одного бранця на місяць", – сказала вона.

За словами Висоцької, коли раніше в Мін'юсті говорили про три тисячі гривень на місяць на утримання одного російського військовополоненого, то враховували витрати на харчування та комунальні послуги.

"Це був дуже грубий підрахунок і некоректний, оскільки в суму не врахували оплату праці персоналу, охорони, конвою тощо", – пояснила вона.

Новини за темою: Дотримання Україною "права Женеви" щодо утримання військовополонених в майбутньому дасть великі бенефіти для держави та нашого народу, - Олександр Бакумов

В той же час заступниця міністра юстиції зазначила, що утримання ув'язнених у СІЗО за підсумками 2021 року (торік їх не підбивали), обійшлося в близько 130 тисяч гривень на рік. Тобто на одного утримуваного – близько 11 тисяч гривень на місяць.

Новини за темою: Не полон, а санаторій. Як живуть російські полонені в очікуванні обміну
Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном