USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У ЗСУ не відкидають провокацій і диверсій на північному кордоні під час навчань ОДКБ у Білорусі

Наразі обстановка на українсько-білоруському кордоні повністю контрольована
Наєв
Джерело: РБК-Україна

У вересні цього року на території Білорусі заплановані навчання ОДКБ, через що в ЗСУ не виключають провокації та диверсії на північному кордоні України. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає Military Media Center.

"З огляду на те, що Росія так і не досягла стратегічних цілей, надалі не виключається пошук нових приводів відновлення активних дій з Північного напрямку. Тож організація провокацій і проведення диверсій на українсько-білоруському кордоні не виключається", – сказав генерал.

При цьому він зазначив, що наразі ознак формування ударних угруповань у смузі ОСУВ "Північ" не виявлено. Наявний комплект військ прикриття збройних сил Білорусі та угруповання прикриття ДК зі складу угруповання "Захід" готовий переважно до ведення стримувальних і оборонних дій на власній території.

"Однак ризик загрози застосування диверсійно-розвідувальних сил з території Білорусі не виключається, тому вже зараз ми вживаємо заходів щодо підвищення наших контрдиверсійних і оборонних можливостей", – додав Наєв.

Відомо, що спільні навчання ОДКБ "Взаємодія", "Ешелон" і "Пошук" заплановані в Білорусі вже у вересні. В організації заявили, що тренування відбудуться для "поліпшення координації та злагодженості роботи органів управління" і "удосконалення практичних навичок і вмінь командирів" під час бойових і спеціальних операцій.

Для участі в навчаннях заявлено понад 2500 військовослужбовців і 500 одиниць техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія могла імітувати пуски ракет з території Білорусі з метою провокації, аби втягнути цю країну у війну проти України. 

Читайте також:
Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки