USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У ЗСУ не відкидають провокацій і диверсій на північному кордоні під час навчань ОДКБ у Білорусі

Наразі обстановка на українсько-білоруському кордоні повністю контрольована
Наєв
Джерело: РБК-Україна

У вересні цього року на території Білорусі заплановані навчання ОДКБ, через що в ЗСУ не виключають провокації та диверсії на північному кордоні України. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає Military Media Center.

"З огляду на те, що Росія так і не досягла стратегічних цілей, надалі не виключається пошук нових приводів відновлення активних дій з Північного напрямку. Тож організація провокацій і проведення диверсій на українсько-білоруському кордоні не виключається", – сказав генерал.

При цьому він зазначив, що наразі ознак формування ударних угруповань у смузі ОСУВ "Північ" не виявлено. Наявний комплект військ прикриття збройних сил Білорусі та угруповання прикриття ДК зі складу угруповання "Захід" готовий переважно до ведення стримувальних і оборонних дій на власній території.

"Однак ризик загрози застосування диверсійно-розвідувальних сил з території Білорусі не виключається, тому вже зараз ми вживаємо заходів щодо підвищення наших контрдиверсійних і оборонних можливостей", – додав Наєв.

Відомо, що спільні навчання ОДКБ "Взаємодія", "Ешелон" і "Пошук" заплановані в Білорусі вже у вересні. В організації заявили, що тренування відбудуться для "поліпшення координації та злагодженості роботи органів управління" і "удосконалення практичних навичок і вмінь командирів" під час бойових і спеціальних операцій.

Для участі в навчаннях заявлено понад 2500 військовослужбовців і 500 одиниць техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія могла імітувати пуски ракет з території Білорусі з метою провокації, аби втягнути цю країну у війну проти України. 

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку