USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

РФ могла імітувати пуски ракет з Білорусі, аби втягнути країну у війну, - ГУР

Інформацію зараз перевіряють
Ракети

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Росія могла імітувати пуски ракет з території Білорусі з метою провокації - аби втягнути цю країну у війну проти України. Про це в коментарі "Укрінформу" сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Щодо ракет з території Білорусі – ймовірно, це був електронний пуск або імітація пуску, оскільки на території цієї країни розміщені російські війська, сили і засоби для різного роду провокацій, щоб втягнути її у війну проти України", - пояснив Юсов.

Також розвідник зазначив, як росіяни могли вдатися до імітаційного пуску ракет.

"Фізично його могло й не бути, але все могло бути облаштовано так, ніби пуски відбувалися з території Білорусі. Інформацію зараз перевіряють", - додав представник ГУР.

Новини за темою: Окупанти випустили по Україні 1961 "Шахед". З них 265 – тільки у липні

Раніше

Напередодні увечері під час повітряної тривоги, яку оголосили по всій території України, Повітряні сили Збройних сил України попередили про запуск ракет з території Білорусі.

З вечора 5 серпня по ранок 6 серпня російсько-окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по території України. Вони використали ракети повітряного та морського базування, а також іранські ударні безпілотники Shahed-136/131. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Загалом за кілька хвиль атак із вечора 5 серпня і до ранку 6 серпня російсько-окупаційні війська застосували 70 засобів повітряного нападу.

Протиповітряна оборона знищила:

  • 17 крилатих ракет "Калібр";
  • 13 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 27 ударних дронів "Shahed-136/131".

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні