USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

В Yasno про економію світла: Кожна сім'я може без труднощів зменшити споживання на 25%

На думку гендиректора компанії Сергія Коваленка, така економія не призведе до "цивілізаційних втрат"
світло електроенергія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сергій Коваленко, гендиректор енергокомпанії Yasno, яка зокрема постачає електроенергію Києву, вважає, що кожна сім'я може без зайвих зусиль і цивілізаційних втрат зменшити споживання електроенергії на 25%. Про це він сказав в інтерв'ю Forbes.

Як стверджує Коваленко, підвищення тарифів з 1 червня не спонукає людей економити.

"Воно зменшить витрати держави на компенсацію низьких цін на електрику для населення і все. Ринкові ціни дійсно могли б вплинути на це. Як показує досвід ЄС, економити спонукають ринкові тарифи", – заявив він.

Раніше ми писали, що енергетики очікують 35-відсоткового дефіциту електроенергії в Україні під час зимового періоду. У такому разі світло в містах відключатимуть на п'ять-шість годин на добу.

Новини за темою: Команду на відключення світла дають одразу всім областям: В Yasno розповіли, як працює нова модель графіків

Крім того, у компанії Yasno закликали громадян підготувати свої будинки до зими і сконцентрувати свою увагу на двох питаннях: перше – чи живляться від генераторів насоси, які качають тепло будинком; друге – чи заживлені від генераторів ліфти.

Ситуація зі світлом на 14 червня

Як спочатку повідомляли в "Укренерго", світло сьогодні мали відключати по всій Україні з 18:00 до 22:00.

Однак пізніше компанія вийшла з оновленням. Там переглянули обмеження і вирішили ввести графіки з 14:00 по всій країні.

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist