USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У світі посилюють заходи безпеки: Польща створює одну з найсильніших армій у Європі, а Байден пропонуватиме збільшити склад Радбезу ООН

Одразу дві країни наголошують на необхідності посилення безпекових заходів для протистояння Росії
Дуда
Анджей Дуда
Джерело: відкриті джерела

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну та тривалі обстріли мирного населення одразу дві країни наголошують на необхідності посилення безпекових заходів для протистояння країні-агресорці. Зокрема, Польща планує створити одну з найсильніших армій у Європі, а президент США пропонуватиме збільшити склад Радбезу ООН.

Зміцнення армії Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що незабаром країна матиме другу чи третю за силою армію в Європі. Він наголосив на тому, що ситуація в Європі лишається непростою через російську агресію, тож Польща працюватиме на власну безпеку.  Про це повідомляє видання PAP, посилаючись на промову Дуди перед польською громадою в Нью-Йорку.

"Так, я вірю, що завдяки тим рішенням, які ми сьогодні приймаємо, Польща матиме, можливо, другу чи третю армію в Європі. Ми робимо це для того, щоб польським солдатам не довелося воювати", – цитують Дуду у виданні.

Він також зазначив, що ситуація в Польщі була б зовсім іншою, якби завдяки діям польської громади вона не входила до НАТО.

"Ми показуємо, що Польща – це не лише країна, яка приймає, яка отримує різні форми підтримки, військової підтримки, але це країна, яка також пропонує безпеку. Ми багато робимо, щоб наші союзники знали, що Польща є серйозною країною, але також союзником, якого потрібно брати до уваги", – додав Дуда.

Питання безпеки у світі

Тим часом Джо Байден закликатиме ООН розширити Раду Безпеки. Президент США хоче додати країни, включаючи Німеччину та Японію, щоб послабити вплив Китаю та Росії. Про це повідомляє The Telegraph.

У виданні кажуть, Байден наполягає на включенні п'яти або шести нових постійних членів до Ради Безпеки ООН, зокрема Індії, Бразилії, Німеччини та Японії. Як можливі постійні члени США розглядаються Бразилія та ПАР.

Очікується, лідер Сполучених Штатів запропонує внести зміни до структури Ради Безпеки організації під час зустрічі світових лідерів у Нью-Йорку.

"Я думаю, президент Байден трохи докладніше розповість про це. Ми ясно дали зрозуміти та вважаємо, що настав час порушити питання про структуру Ради Безпеки", – цитують у виданні координатора Ради з нацбезпеки США при Білому домі Джона Кірбі.

Джо Байден має виступити на сесії Генасамблеї у вівторок, 19 вересня, очікується, що президент України Володимир Зеленський також особисто виступить на цьому заході вперше з початку вторгнення РФ в Україну.

Для довідки

Зараз Рада Безпеки ООН складається з п'яти постійних членів: Китаю, Росії, США, Великої Британії та Франції. Також вона має 10 непостійних членів, які обираються на дворічний термін.

Раніше ми повідомляли, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив про необхідність реформування Ради Безпеки та Бреттон-Вудської системи, аби вони відповідали "реаліям сучасного світу".

Також нагадаємо, що 12 липня на саміті НАТО у Вільнюсі від імені країн G7 – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та США, а також президентів Європейської Ради та Європейської комісії було проголошено спільну декларацію на підтримку України.

Згодом до декларації приєдналися Бельгія, Чехія, Греція, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія та Швеція і список продовжує поповнюватися.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time