USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У США прогнозують новий контрнаступ України не раніше ніж за два роки, - ЗМІ

У приватних розмовах деякі американські та західні чиновники кажуть, що бойові дії можуть тривати ще п'ять років
війна в Україні
Джерело: відкриті джерела

У військових колах США вважають, що новий великий контрнаступ України на півдні швидше за все відбудеться не раніше, ніж за два роки. Про це йдеться у матеріалі CNN.

Ще одна спроба великого контрнаступу з боку України з метою розбити російські сили в тимчасово окупованому Мелітополі, швидше за все, відбудеться щонайменше через два роки, сказав американський військовий посадовець, який перебуває в Європі.

Водночас американські та європейські офіційні особи очікують, що ні Україна, ні Росія отримають значні перемоги на полі бою в 2024 році, йдеться у матеріалі.

"Обидві сторони занадто виснажені з точки зору військ і техніки, щоб побачити значні зрушення у 2024 році. Українці обговорювали 2025 рік як "більш реальний варіант з точки зору того, що вони можуть створити для початку нового наступу", - цитують у виданні військового посадовця.

Очікується, що Україна проведе цей рік, працюючи над зміцненням своєї оборонно-промислової бази і відновленням своїх Збройних Сил в очікуванні ще активніших бойових дій у 2025 році, сказав американський посадовець. За його словами, це стратегія, на якій, ймовірно, зосередиться і Росія.

"Ось чому подальша підтримка Заходу є такою важливою, оскільки саме наступного року буде зроблено все, що вирішить, як розвиватимуться події у 2025 році і, можливо, далі", – заявив він.

Додамо, що раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов визнав що сподівання України щодо контрнаступу не виправдалися.

Новини за темою: Новий контрнаступ може розпочатися 2024 року: Нова стратегія для ЗСУ

Він стверджував, що наразі Україна намагається розблокувати нові пакети західної допомоги, зокрема в США.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат