USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У США пояснили, чому допомога Ізраїлю та Україні повинна бути об’єднаною

Якщо Путіну дозволять продовжувати діяти безкарно, він не тільки не зупиниться в Україні, а попрямує в наступну країну НАТО
Остін і Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Ллойд Остін і держсекретар Ентоні Блінкен під час слухання у сенатському Комітеті з асигнувань переконували, що "без фінансової підтримки США і НАТО українці можуть програти цю війну". Про це пише "Голос Америки".

Блінкен зазначив, що в разі припинення допомоги Україні з боку Сполучених Штатів європейські партнери, скоріше за все, також зупинять свою підтримку.

"По-перше, те, що ми бачимо зараз, – це дивовижне об’єднання НАТО. Альянс, який насправді стає сильнішим і більшим проти агресії Путіна. Альянс, окремі його члени, які істотно активізувались. З точки зору розподілу тягаря, це приклад, коли ми спостерігаємо дуже значний розподіл тягаря, який майже напевно зникне, якщо ми підемо", – сказав він.

Держсекретар наголосив, що якщо Путіну дозволять продовжувати діяти безкарно, він не тільки не зупиниться в Україні, а потенційно попрямує в наступну країну блоку, що викличе виконання нами наших обов'язків за статтею 5 НАТО.

"Це надіслало б також сигнал агресорам в усьому світі: якщо йому це зійде з рук, то ми також можемо. І тоді ми, скоріше за все, матимемо світ, повний конфліктів. І це світ, який не підходить Сполученим Штатам. Для нас значно краще підтримати наші зусилля зараз, домагаючись успіху, ніж заплатити значно вищу ціну пізніше, коли нам доведеться мати справу з агресією", – додав він.

Остін же зазначив, що якщо "Путін досягне успіху, він не зупиниться на Україні. Якщо ви – країна Балтії, ви думаєте: я – наступний. І, знаєте, я не сумніваюся, що рано чи пізно він кине виклик НАТО, і ми опинимося у перестрілці".

При цьому додав, що у Вашингтоні розуміють стратегію Путіна затягнути цю війну. І запевнив, що США намагаються зробити все можливе, аби підтримати Україну.

"Важливо нагадати собі, що те, що відбувається в Україні, та те, що відбувається в Ізраїлі, має значення не лише для України та Ізраїлю, це має значення для нас. Це також впливає на нашу національну безпеку. Ми також повинні нагадати собі, що ці країни воюють щодня і там щодня гинуть люди. В Україні Путін продовжує атакувати мирне населення та здійснювати огидні воєнні злочини. Тож ці країни терміново потребують ресурсів, щоб вони могли продовжувати захищати свою суверенну територію", – резюмував Остін.

Блінкен зауважив, що допомогу Україні та Ізраїлю не варто розділяти, оскільки обидві війни, за його словами, пов'язані між собою: "Путін дуже сильно намагається скористатися нападом ХАМАСу на Ізраїль, він сподівається, що це відверне нас, нашу увагу від України та від його агресії в Україні. І що це призведе до того, що Сполучені Штати відкликають свої ресурси, припинять свою підтримку. Водночас він об’єднався саме з тими елементами, які намагаються посіяти хаос в Ізраїлі. Тому ми вважаємо, що ці речі дуже об’єднані і це є однією з причин, чому наш запит є спільним".

Нагадаємо, раніше радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що війна між Ізраїлем і ХАМАСом може перерости у ширший регіональний конфлікт.

Світовий банк прогнозує збільшення цін на нафту в разі ескалації війни між Ізраїлем та ХАМАСом.

Водночас військовий кабінет Ізраїлю одностайно ухвалив рішення про розширення наземної операції у Секторі Гази. А прем'єр Ізраїлю закликав всіх готуватися до того, що битва у Газі буде довгою і тяжкою.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні