USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Росії запропонували ввести шестиденний робочий тиждень

Автори ініціативи аргументують це тим, що в Ірані та Непалі теж працюють по шість днів
Важка праця
Джерело: відкриті джерела

Російська Асоціація підприємців щодо розвитку бізнес-патріотизму "Аванті" звернулася до голови Мінпраці РФ Антона Котякова з пропозицією ввести шестиденний робочий тиждень. На думку ініціаторів звернення, це допоможе зміцнити вітчизняну економіку, повідомляють росЗМІ.

Деталі ініціативи

Збільшення робочого тижня, на думку авторів, допоможе підвищити міцність російської економіки. Зокрема, досягти технологічного та промислового прориву, зміцнити економічний суверенітет та скоротити залежність від іноземних інститутів.

В асоціації нагадали, що в роки Великої Вітчизняної війни (ВВВ) росіяни вже працювали по шість і навіть сім днів на тиждень. Згодом після закінчення війни робочий день поступово скоротився до семи годин при шестиденному робочому тижні, а потім у 1967 році було встановлено п'ятиденку з восьмигодинним робочим днем.

Крім того, така практика є у низці азійський та європейських країн. Так, у Непалі та Ірані встановлено шестиденні робочі тижні, а у Бельгії та Туреччині допускається зайнятість до 48 годин на тиждень.

Новини за темою: Війна майбутнього, робочий день, смартфони. Що прогнозували 100 років тому про 2023 рік

Цікаво, що ще кілька років тому в Росії широко обговорювалась зовсім інша ініціатива. У 2019 році тодішній прем'єр Дмитро Медведєв наголошував, що у майбутньому в країні буде запроваджуватися чотириденний робочий тиждень.

Довідково:

Асоціацію "Аванті" було створено у 2014 році. Як запевняє організація, до неї входять понад 10 тис. підприємців. До генради організації входять політики з різних партій: ексглава Калмикії Кірсан Ілюмжинов, ексгубернатор Приморського краю Сергій Дарькін, сенатор Вадим Деньгін (ЛДПР), депутат Держдуми, засновник "Національно-визвольного руху" Євген Федоров ("Єдина Росія"), депутат Держдуми, олімпійський чемпіон з хокею В'ячеслав Фетісов ("Єдина Росія"), депутат Держдуми Андрій Свинцов (ЛДПР) і засуджений за напад на двох поліцейських і ексдепутат Держдуми Володимир Безсонов (КПРФ), який втік з країни.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму