USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Росії заговорили про перше застосування нових дронів-камікадзе "Італмас" або "Герань-3"

Напередодні в Повітряних силах України відзвітували про збиття дрона невстановленого типу
російський дрон Італмас
Джерело: Defense Express

Російські війська вперше могли застосувати проти України нові дрони-камікадзе "Італмас" або "Герань-3", пише Defense Express.

Як відомо, учора в Повітряних силах України розповіли про знищення чергової хвилі "Шахедів", а також про збиття ударного БПЛА невстановленого типу.

Пізніше в мережі почали з'являтися фото залишків двигуна збитого дрона. Виявилося, що там був встановлений двигун типу DLE 60, після чого у РФ почали говорити про те, що це вперше були застосовані дрони "Італмас" або "Герань-3".

Підтвердження цієї інформації немає, однак у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що це був дрон, виробництво якого, можливо, здійснювати "в будь-якому гуртку авіамоделювання".

Що відомо про нові російські дрони?

Двигун DLE 60 використовується "Італмас", яка входить до групи Zala Aero і випускає дрони-камікадзе та розвідувальні БПЛА. Вперше про існування "Італмаса" стало відомо у вересні цього року після виходу сюжету на російському державному пропагандистському каналі.

За заявленими характеристиками цей дрон має дальність польоту до 200 км і більшу за Shahed-136 бойову частину, тобто понад 40 кг.

Водночас про "Герані" відомо ще менше. Зображення з цим БПЛА не публікувалися, а перша інформація про його існування в неофіційних джерелах припадає на осінь минулого року. Тоді писалося, що це менша версія так званого "Герань-2", тобто Shahed-136.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна купує 60% від світового виробництва дронів Mavic, не враховуючи інших закупівель БПЛА.

Згодом повідомлялося, що Україна планує збільшити витрати на виробництво ракет і дронів до 1,5 млрд доларів. Збільшення витрат було включено до бюджетного проєкту уряду на наступний рік.

 
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров