USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Вербують іноземців. У РФ намагаються уникнути мобілізації перед виборами президента, - британська розвідка

Зокрема, найманців підшукують у Вірменії та Казахстані
Мобілізація Росія
Мобілізація в Росії
Джерело: AP photo

Кремль намагається уникнути від мобілізації перед президентськими виборами в Росії, тому на війну проти України вербують іноземців. Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

За даними британської розвідки, наприкінці червня у Вірменії та Казахстані помітили онлайн-оголошення про службу в армії РФ. Іноземцям пропонували 495 000 рублів (5140 доларів) виплат і зарплату від 190 000 рублів (1973 доларів).

Також Росія з травня 2023 року вербує мігрантів із країн Центральної Азії, обіцяючи прискорене громадянство і зарплати до 4160 доларів.

У Міноборони Британії нагадали, що в узбецьких мігрантів-будівельників у Маріуполі конфіскували паспорти після прибуття, тож вони були змушені приєднатися до російської армії.

До того ж, відомо, що в РФ перебувають щонайменше 6 млн мігрантів із Середньої Азії, яких Кремль вважає потенційними новобранцями.

"Росія, ймовірно, хоче уникнути подальших непопулярних заходів внутрішньої мобілізації напередодні президентських виборів 2024 року. Експлуатація іноземних громадян дозволяє Кремлю залучати додатковий персонал для своїх військових дій всупереч зростаючим втратам", - зазначають британці.

Нагадаємо, раніше очільник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що керівництво РФ розглядає можливість оголосити мобілізацію, в рамках якої планують призвати ще 450 тисяч осіб.

"Вони не зважилися на це взимку. Розглядають зараз варіант оголосити восени мобілізацію, мобілізувати додатково 450 тисяч осіб. Цього не слід так сильно боятися", – сказав Буданов.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням