USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У РФ готуються ввести воєнний стан? Путін уже підписав деякі супутні документи

Диктатор підписав закон про порушення воєнного стану
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Президент Росії Володимир Путін ввів відповідальність за порушення режиму воєнного стану на тлі загострення ситуації в країні через збройний заколот ПВК "Вагнер". Документ розмістили на офіційному порталі правової інформації Росії, що може свідчити про підготовку введення воєнного стану в країні.

За таке порушення передбачено адміністративний штраф для громадян у розмірі від 500 рублів до однієї тисячі або адміністративний арешт строком до 30 діб. При цьому посадовим особам за таке порушення загрожує штраф від однієї до двох тисяч рублів або адміністративний арешт на строк до 30 діб.

Крім того, якщо для порушення використовували транспорт, то його конфіскують. Також документ уточнює порядок затримання автотранспорту.

Водночас російські ЗМІ з посиланням на джерела в Раді Федерації повідомляють, що влада обговорює можливість введення в країні воєнного стану.

Путін дозволив брати в армію засуджених

Глава Кремля підписав закон про можливість призову засуджених на службу за контрактом.

Закон також передбачає, що обмежено придатні громадяни зможуть укладати контракти зі Збройними Силами РФ у період мобілізації та воєнного часу.

Заколот "вагнерівців"

Як відомо, протягом сьогоднішнього дня група "Вагнера" взяла під контроль російське місто Ростов-на-Дону і продовжує "похід" на Москву. Штурмові підрозділи найманців уже бачили в Липецькій області, що межує з Московським регіоном.

Тим часом західна преса прогнозує, що наступні 24 години будуть вирішальними для російського диктатора.

Більш детально про ситуацію в Росії розповідаємо тут.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму