USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

У реєстрі зниклих безвісти – 55 тисяч людей, – МВС

Більшість із них – військовослужбовці
війна зниклі безвісти
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Нині в Єдиному реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин налічується 55 тисяч людей. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко в інтерв’ю "Укрінформу".

"Більшість із них – військовослужбовці. Ця цифра є досить динамічною: коли місце перебування зниклих безвісти осіб встановлюють, у деяких випадках виявляється, що громадянин, наприклад, у полоні. На жаль, встановлюємо і загиблих серед тих, кого вважали зниклими безвісти", – зауважив Тимченко.

За його словами, під час зборів біологічного матеріалу у членів родин зниклих безвісти, які перебувають за кордоном, Національна поліція отримала 751 ДНК-профіль.

107 родин змогли знайти своїх рідних серед тіл, які вважалися невпізнаними. Збір ДНК проводився у Польщі, Чехії, Словаччині, Німеччини, Іспанії, Італії й Туреччині. Також його планують організувати у Швейцарії.

Для порівняння, в липні цьогоріч у Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, у розшуку перебувало 42 тисячі.

Близько 40% повернутих з російського полону людей мали статус зниклих безвісти та не були підтверджені Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Читайте також:
У Києві створили центр пошуку людей, які зникли безвісти за особливих обставин У Києві створили центр пошуку людей, які зникли безвісти за особливих обставин
Сотні українських захисників зникли безвісти у боях за Кринки, - розслідування Сотні українських захисників зникли безвісти у боях за Кринки, - розслідування
42 тисячі осіб зараз перебувають у Реєстрі зниклих безвісти 42 тисячі осіб зараз перебувають у Реєстрі зниклих безвісти
Загиблий чи у полоні?: Як дізнатися, що з військовим, який не виходить на зв'язок, та що варто робити Загиблий чи у полоні?: Як дізнатися, що з військовим, який не виходить на зв'язок, та що варто робити