USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

42 тисячі осіб зараз перебувають у Реєстрі зниклих безвісти

Місце знаходження 7 тис. зниклих людей вже встановили
зниклі безвісти
Джерело: відкриті джерела

У Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, наразі у розшуку перебувають 42 тисячі осіб. Про це розповів начальник відділу Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин МВС Дмитро Богатюк під час презентації звіту "Як Україна розшукує зниклих безвісти внаслідок агресії Росії та підтримує членів їхніх сімей".

"Загалом з початку роботи реєстру до нього було внесено відомості про понад 51 тисячу осіб, які вважалися зниклими безвісти за особливих обставин", – сказав він.

Богатюк зазначив, що місце знаходження 7 тис. людей вже встановили. Понад 3 тисячі з них живі-здорові, переважна кількість – колишні військовополонені. Також до цього списку входить 4 тис. ідентифікованих тіл, переважна кількість – військові, які вважались спочатку зниклими безвісти, а згодом виявилось, що вони загинули.

Куди звертатись, якщо у вас зникли близькі чи родичі?

Міністерство внутрішніх справ від 1 жовтня 2023 року запустило телефонну гарячу лінію уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Номер гарячої лінії – 0 800 103 333.

Українці, які перебувають у Європі, могли здати зразки ДНК для пошуку своїх родичів, зниклих безвісти за особливих обставин. Експерти відбирали зразки ДНК, які надалі передавали українським слідчим для пошуку та ідентифікації зниклих осіб.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС