USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Сотні українських захисників зникли безвісти у боях за Кринки, - розслідування

Майже 800 українських військовослужбовців вважаються зниклими безвісти у Кринках
Українські морські піхотинці на лівому березі Дніпра в Херсонській області
Українські морські піхотинці на лівому березі Дніпра в Херсонській області
Джерело: Володимир Зеленський

788 воїнів ЗСУ вважаються безвісти зниклими в селі Кринки, що розташоване на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Такі дані наводять журналісти "Слідство Інфо".

При цьому медійники посилаються на дані правоохоронців і зазначають, що таку кількість чоловіків розшукують як таких, що безвісти зникли там у період із жовтня 2023-го до кінця червня 2024-го. Водночас, за даними видання, за цей період з Кринків вдалося вивезти й поховати 262 полеглих захисників.

Посилаючись на свідчення військових, розслідувачі пишуть, що полонених у Кринках росіяни не беруть. Але в списках на обмін і в повідомленнях про полон усе ж трапляються прізвища тих, хто сховався саме в цьому селі.

Бої за Кринки

Минулого року 17 листопада у ЗСУ вперше офіційно повідомили, що українські бійці закріпилися на кількох плацдармах на окупованому лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Наприкінці 2023 року дивізія російських десантників зазнала надзвичайно великих втрат під час спроби вибити українські сили біля села Кринки на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Вчора, 16 липня, ЗМІ з посиланням на джерела в Генштабі повідомили, що українські підрозділи відійшли із села Кринки, що в Херсонській області.

Сьогодні ж деякі ЗМІ, посилаючись на Сили оборони повідомляють, що станом на 17 липня українські війська продовжують оборонну операцію на лівобережжі Дніпра в Херсонській області, зокрема йдеться і про території в районі села Кринки.

Нагадаємо, цьогоріч на початку квітня російські окупанти розстріляли беззбройних українських військовополонених в Кринках на Херсонщині. 

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС