USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Новій Каховці окупанти масово виселяють з осель людей: Що відбувається

Оселі українців займають військові підрозділи загарбників
Нова Каховка_2
Джерело: відкриті джерела

У тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині російські окупанти масово виселяють місцевих жителів, які проживають вздовж Дніпра, та відключили там зв'язок. Про це у вечірньому зведенні поінформував Генеральний штаб Збройних сил України.

За його даними, людей примусово виселяють з власних помешкань разом з дітьми на вулицю. Їхні оселі займають військові підрозділи загарбників.

"В Новій Каховці та Каховці російські окупанти вимкнули мобільний зв’язок та дротове кабельне інтернет-з’єднання. Таким чином вони намагаються унеможливити фіксацію та оприлюднення злочинів російських військ", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Російські війська вночі 6 червня підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок підриву у річку Дніпро потрапило понад 150 тонн машинного мастила. При цьому є ризик подальшого витоку.

Новини за темою: В Україні почали будувати водогін до постраждалих через підрив Каховської ГЕС областей

А Каховську ГЕС – повністю зруйновано, заявили в "Укргідроенерго". За даними відомства, ГЕС не підлягає відновленню.

Крім того, підрив рашистами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, зазначили в "Енергоатомі".

Нова Каховка – місто в Херсонській області на лівому березі Дніпра, куди російські війська передислокувалися після того, як залишили позиції на правому березі у листопаді минулого року.

Читайте також:
Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області
"Вибори" на окупованих територіях: Рада закликала іноземні парламенти посилити тиск на РФ
Українців на окупованих територіях можуть депортувати, – розвідка Британії Українців на окупованих територіях можуть депортувати, – розвідка Британії
Щоб збільшити явку. Росіяни зганяють військових на Щоб збільшити явку. Росіяни зганяють військових на "вибори президента" в окупації