USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Катували і встромляли ніж у ногу: Ідентифіковано росіян, які знущалися з цивільних під час окупації Харківщини

Унаслідок знущань один із цивільних отримав травми, несумісні з життям
Окупанти, армія РФ, російські військові

Армія РФ

Джерело: відкриті джерела

Шістьом російським військовим, які під час окупації Харківської області катували цивільних, виписали підозру. Про це повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

Про підозру повідомлено військовослужбовцям 3-го стрілецького взводу 4-ї стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону 202-го мотострілецького полку "ЛНР", а також начальнику штабу батальйону 126-го полку військ національної гвардії федеральної служби військ національної гвардії РФ.

Катування цивільних

Як розповіли в прокуратурі, з 2 березня 2022 року російські військові, серед яких були і шестеро підозрюваних, узяли під контроль селище Савинці та село Довгалівка Ізюмського району.

"Під час окупації зазначених населених пунктів фігуранти утримували в катівнях проукраїнськи налаштованих громадян і знущалися з них. Щоб отримати від затриманих інформацію про українських військових і місцевих жителів, які допомагають ЗСУ, окупанти застосовували фізичне, психологічне насильство та тортури, а також катували", – зазначили там.

За даними слідства, потерпілим зв'язували руки за спиною, били по життєво важливих органах, здійснювали постріли з автоматичної зброї поруч із ними, деяких вивозили до лісу та імітували розстріл. Людей утримували в нелюдських умовах, без доступу до їжі та води.

Одному з незаконно затриманих чоловіків російські військові кілька разів встромили ножа в ногу і провернули його в рані, щоб заподіяти якомога більшого болю.

Крім того, окупанти катували депутата селищної ради Савинської ОТГ. Особисто начальник штабу батальйону 126-го полку Нацгвардії РФ погрожував депутату фізичним каліцтвом, а саме відрізання статевих органів, розповіли в прокуратурі.

Проти депутата окупанти застосували димові шашки і методом задухи змусили його втратити свідомість.

За даними прокуратури, один із потерпілих, чоловік, якому на той момент було 59 років, унаслідок катувань окупантами дістав тяжкі тілесні ушкодження, несумісні з життям. Іншим постраждалим, на щастя, вдалося вижити.

Наразі російських військових хочуть оголосити в розшук. Уже повідомлено про підозру шістьом окупантам у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Раніше українські правоохоронці ідентифікували двох офіцерів збройних сил РФ, які катували та вбили співробітника Служби безпеки України.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP