USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Майже 70% території Херсонської області окуповано, – очільник регіону

До того ж росіяни займаються рейдерським захопленням житла, називаючи це "націоналізацією безхозного майна"
Окупанти, армія РФ, російські військові

Військовий РФ. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Майже 70% території Херсонської області окуповано. А це 468 населених пунктів, зазначив під час інтерв'ю "РБК-Україна" голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Посадовець стверджує, що ситуація там надзвичайно важка. До того ж росіяни займаються рейдерським захопленням житла, називаючи це "націоналізацією безхозного майна".

"Але фактично загарбники викрадають житло людей, які виїхали з окупованих громад. А ще погрожують забрати житло у людей, які не зареєстрували нерухомість за російським законодавством. У деяких населених пунктах вони встановлюють таблички на будівлі "власність РФ", – розповідає глава ОВА.

Прокудін додає, що згодом відібране житло віддають російським військовим, працівникам ФСБ, поліції, іншим особам, які приїхали жити в Херсонську область. До того ж вороги говорять, що документи українського зразка недійсні, змушуючи брати російські документи.

А якщо їх не взяти, то мешканця спочатку штрафують, а тоді почнуть застосовувати суворіші методи, продовжує очільник області.

Крім того, в школах окупанти впроваджують новий предмет для старших класів "Захист батьківщини". І планують залучати російських військових до цих занять, там буде і навчання поводження зі зброєю.

"Бачив там цей план: там і зброя масового ураження, і БпЛА – ось такого наших дітей будуть навчати. І в деяких населених пунктах прибережної зони зробили пропускний режим, всі мають зробити перепустки для пересування. Останнє з цікавого – їх же не пустили на Олімпіаду, тому вони планують в Скадовську провести пародію на Олімпійські ігри, так звані "Таврійські дитячі олімпійські ігри", – зазначає Прокудін.

Новини за темою: Росія примушує людей на окупованих територіях міняти довідки про інвалідність на російські

Як відомо, в тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині російські загарбники ще минулого року почали масово виселяти місцевих, які проживали вздовж Дніпра.

Генштаб ЗСУ повідомляв, що людям відключили там зв'язок й примусово виселяли з власних помешкань разом з дітьми на вулицю. А їхні оселі займали військові підрозділи ворогів.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP