USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У незареєстрованих волонтерів можуть стягувати податки на користь держави, – нардеп

Фінансові установи можуть перевіряти збори незареєстрованих волонтерів за минулий рік
Волонтери політика
Джерело: відкриті джерела

Фінансові установи можуть перевіряти збори незареєстрованих волонтерів за 2022 рік і стягувати податки на користь держави. Про це розповіла член комітету з питань фінансів Ольга Василевська-Смаглюк в ефірі телеканалу "Рада".

Вона зазначила, що Реєстр волонтерів існує з 2014 року, і з листопада до 31 грудня 2022 року всі охочі мали змогу зареєструвати збори на власні картки як волонтерські.

Водночас Василевська-Смаглюк наголосила, що Податкова служба не зможе перевірити незареєстрованих волонтерів за минулий рік, однак у держави важелі є.

"Якщо ви станете до реєстру волонтерів сьогодні, а гроші на картку збирали торік, то, можливо, держава в особі банківської установи може поставити запитання: чи сплатили ви податки?" – пояснила вона.

Раніше

У Києві співробітники поліції викрили шахрайську схему. Троє організаторів угруповання зареєстрували фіктивні організації, які видавали за благодійні фонди. У такий спосіб вони привласнили понад 10 млн гривень. 

Також в січні повідомлялося, що Зеленський підписав указ, яким забороняється перетин кордону майже всім держслужбовцям, прокурорам, суддям та депутатам. Важливо, що згідно з цим же указом СБУ має перевірити волонтерську систему "Шлях", щоб закрити єдину можливу корупційну шпарину для виїзду чоловіків за кордон. 

Читайте також:
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"
16-річний школяр із Вінниччини виготовляє дрони та павербанки для військових 16-річний школяр із Вінниччини виготовляє дрони та павербанки для військових
Президент США Джо Байден та його дружина Джилл заробили минулого року 620 тисяч доларів Президент США Джо Байден та його дружина Джилл заробили минулого року 620 тисяч доларів
Комітет рекомендує Раді ухвалити за основу законопроєкт про Комітет рекомендує Раді ухвалити за основу законопроєкт про "клуб білого бізнесу": Кому більше не загрожуватимуть податкові перевірки