USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

У НАТО похвалили Україну за обережність під час контрнаступу

Українські військові обережні, бо хочуть уникнути значних втрат, впевнені в Альянсі
ЗСУ_11

Позиції ЗСУ у Донецькій області. Весна 2023 року

Джерело: Уніан

Контрнаступ України просувається складно через перешкоди, які встановили російські окупанти, у тому числі, протипіхотні міни. Однак українські військові діють обережно, і це правильно, заявив голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер, повідомляє Reuters.

Бауер наголосив, що контрнаступ - це не легка прогулянка. І ЗСУ, при прориві ліній оборони окупантів стикаються з оборонними перешкодами глибиною до 30 км.

"Контрнаступ - це важко. Люди ніколи не повинні думати, що це легка прогулянка. Цього ніколи не буде", - додав він.

Адмірал нагадав, що під час Другої світової війни у Нормандії союзникам знадобилося від семі до дев’яти тижнів, щоб прорвати оборонні лінії німців.

"Це надзвичайно складно, такий тип операції, і я вважаю, що те, як вони (ЗСУ, - ред.) це роблять, заслуговує на похвалу", - додав Бауер.

Він підкреслив, що ніхто не має права критикувати українських військових за те, що вони не рухаються швидше.

"Це дуже, дуже важкий час для них", - резюмував Бауер.

Скільки вже звільнено української території

За минулий тиждень, 26 червня — 2 липня, українські військовослужбовці звільнили ще 37,4 квадратних кілометрів території.

Зокрема наші воїни звільнили 9 кв. км на сході та 28,4 кв. км на півдні країни.

Українські війська на сході мали успіх в основному навколо Бахмута. А на півдні Сили оборони просуваються на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

А в середині червня, ЗСУ, під час контрнаступальних операцій щонайменше на трьох ділянках фронту звільнили п'ять населених пунктів на південь від смт Велика Новосілка (Великоновосілківського району) Донецької області, а саме: Макарівку, Нескучне, Благодатне, Сторожеве і Новодарівку.

Читайте також:
Росіяни на Харківщині перейшли до нової тактики, яка могла призвести до великих втрат, – ISW Росіяни на Харківщині перейшли до нової тактики, яка могла призвести до великих втрат, – ISW
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Більшість українських біженців готові повернутися з Європи додому, – опитування Більшість українських біженців готові повернутися з Європи додому, – опитування
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого