USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

У Києві затримали 16-річного хлопця, який працював на РФ та палив авто ЗСУ

Хлопець потрапив "до уваги" окупантів, коли шукав швидкого заробітку в Телеграм-каналах
Підпал авто ЗСУ в Києві
Обіцяних грошей підозрюваний так і не отримав
Джерело: СБУ

16-річний мешканець столиці виявився агентом ФСБ, який готував серію підпалів у Київському регіоні. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Зазначається, що хлопець потрапив "до уваги" окупантів, коли шукав швидкого заробітку в Телеграм-каналах. Там йому відповів представник спецслужби РФ, який запропонував співпрацю в обмін на гроші.

"Ворог свідомо завербував неповнолітнього і спочатку поставив перед ним тестове завдання: розвішати по місту листівки антиукраїнського характеру. Після виконання цього "простого" завдання куратор пообіцяв неповнолітньому "великі гроші" в обмін на підпал військових автомобілів. Обов’язковою умовою підпалів була відеозйомка цього процесу", – йдеться в дописі.

У СБУ повідомляють, що відзняті кадри потрібні були ФСБ для підготовки інформаційно-психологічних спецоперацій: що підпали в Україні здійснюються не за гроші ФСБ, а нібито в нашій державі існує проросійське "підпілля", яке таким чином намагається зірвати мобілізацію і допомогти Росії.

Спочатку хлопець погодив авто з ФСБ, а після цього вже підпалив. Проте гроші він так і не отримав.

Йому вже повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що заподіяв значної майнової шкоди);
  • ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Підпали авто ЗСУ на прохання РФ

Нагадаємо, що станом на 2 серпня поліція змогла встановити в Україні майже 70 порушників, які підпалювали автівки військових та волонтерів у різних регіонах країни. Усі ті машини підпалювалися на замовлення представників спецслужб РФ. Правоохоронці кажуть, що порушники погоджувалися на такі дії, щоб заробити швидких грошей.

До того ж до подібних диверсій за гроші російська ФСБ все частіше залучає українських підлітків. Наприклад, на Харківщині нещодавно встановили особи всіх паліїв військових авто. І це були переважно молодики віком від 12 до 18 років. За підпали вони отримували 20–40 тисяч гривень.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW