USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години

Перепустки не можна розміщувати під лобовим склом або на іншому видному місці
Комендантська година

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

З 23 вересня в Києві діятимуть перепустки нового зразка для проїзду транспорту під час комендантської години. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

У відомстві зазначають, що періодичне оновлення є вимушеним кроком, щоб перепустками могли користуватися тільки ті, хто дійсно має на це підстави. Йдеться, наприклад, про працівників сектора безпеки та оборони, критичної інфраструктури й органів державної влади.

"Заявки на отримання перепусток варто подавати до Центрального управління Військової служби правопорядку або до органу, де перепустку отримували попередні рази. У заявці потрібно обґрунтувати необхідність переміщення під час комендантської години", – розповідають в Київській міській держадміністрації.

Водночас стару перепустку слід буде повернути.

Також наголошується, що перепустки не можна розміщувати під лобовим склом або на іншому видному місці. Документ необхідно пред’являти винятково на вимогу правоохоронних органів або уповноважених осіб.

Новини за темою: Uklon може відновити роботу під час комендантської години

Нагадаємо, комендантська година в столиці триває з 00:00 до 05:00. Громадський транспорт під час комендантської години не працює. Водночас станції метрополітену в Києві залишаються доступними для укриття у цілодобовому режимі.

До речі, ще в травні Верховній Раді не вистачило голосів, щоб ухвалити у повторному другому читанні законопроєкт №10195, який передбачав запровадження адміністративної відповідальності за порушення громадянами комендантської години. За порушення комендантської години громадян пропонували карати штрафом від 340 до 850 гривень. Якщо таке порушення вчинили повторно, то пропонували штраф від 850 до 1700 гривень.

Читайте також:
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
У Києві завершили роботи між станціями метро У Києві завершили роботи між станціями метро "Деміївська" та "Либідська"