USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Києві вода з шести пляжів не відповідає нормам для купання

На перевірених купальних ділянках встановлять відвовідні знаки
пляжі
Джерело: відкриті джерела
За результатами санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень, вода з шести столичних пляжів не відповідає вимогам гігієнічних нормативів якості. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Києві.

Про негативні результати, виявлені на пляжах "Веселка", "Райдуга", "Троєщина", "Галерний", "Вербний" і "Пуща-Водиця", державна служба повідомила комунальне підприємство "Плесо" та Київську міську державну адміністрацію. 

Крім того, до КМДА та "Плеса" надіслали пропозиції стосовно встановлення попереджувальних знаків про негативні наслідки для населення у разі купання на відповідних пляжах. 

Новини за темою: В Одесі всі пляжі визнали непридатними для купання після підриву Каховської ГЕС

Також моніторинг якості води проводили на пляжах "Венеція", "Дитячий", "Золотий", "Тельбін", "Центральний" та "Чорторий".

Можливі причини 

У червні комунальне підприємство "Плесо" почало роботи з підсипання піску на території київських пляжів "Центральний", "Веселка", "Передмостова Слобідка", "Тельбін", "Пуща-Водиця", "Троєщина" та "Райдуга", попри повідомлення КМДА щодо відсутности планів з відкриття пляжного сезону. Очікувана вартість робіт становила понад 6,5 мільйона гривень.