USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Грузинська партія піариться на зруйнованих Росією українських будівлях. МЗС відреагувало

У Грузії оприлюднили політичну рекламу, де порівняли себе з Україною, демонструючи руїни війни
Харків, 24 вересня_2
Удар КАБами по Харкову, 24 вересня 2024 року
Джерело: Олег Синєгубов

Партія "Грузинська мрія" для своєї політичної реклами використала знімки наслідків російської агресії в Україні. Такі фото вона цинічно порівнювала із кадрами з мирної Грузії. Про це повідомляє SOVA.

У відеоролику та на рекламних банерах скандальна партія протиставила фотографії із руйнуваннями, які спричинили путінська війна, фотографіям цілих грузинських міст, фонтанів та автобусів. Зокрема в рекламі є кадри з Маріуполя.

На кадрах з України знизу додали напис "Ні війні!", а на кадрах із Грузії – "Обери мир!". Вже відомо, що такі банери з'явилися на вулицях Тбілісі та інших регіонів країни.

Реакція МЗС України

Міністерство закордонних справ України засудило використання у політичній рекламі зображень наслідків російської агресії, руйнувань церковних святинь та культурного надбання людства. Такий цинічний крок "Грузинської мрії" у відомстві назвали неприпустимим.

"Грузинський народ може не боятися нової війни, поки Україна чинить опір російській агресії. Страшна ціна цього опору – це також ціна миру в Грузії", – наголосили у МЗС.

Відомство закликало "Грузинську мрію" та всі зацікавлені сторони утримуватися від використання теми війни у передвиборчій кампанії. Також там запевнили, що Україна й надалі підтримуватиме суверенітет та територіальну цілісність Грузії у міжнародно визнаних кордонах. При цьому у Міністерстві закордонних справ висловили сподівання, що Тбілісі продовжить стратегічний курс на приєднання до Євросоюзу та НАТО.

Нагадаємо, на початку літа спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі підписав закон про "іноагентів" – він фактично є аналогом закону, ухваленого в Росії. Згідно з документом, ЗМІ та громадським організаціям, які отримують фінансування з-за кордону, надаватимуть статус "агентів іноземного впливу". Реєструвати "іноагентів" має прокуратура, а не служба держреєстру. Для фізичних осіб за порушення закону передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років, для юридичних – штраф.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід