USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Генштабі спростували фейк про загибель понад сотні бійців ЗСУ під Авдіївкою

Фейкова новина дуже швидко поширилася українськими Telegram-каналами
ЗСУ
Британська розвідка назвала ще одну проблему на лінії фронту
Джерело: Володимир Зеленський

Поширена в соцмережах інформація про нібито загибель 108 українських бійців із бригади на Авдіївському напрямку є неправдивою, заявили в Генеральному штабі ЗСУ.

"Інформація в соцмережах про нібито 108 загиблих в одній із бригад на Авдіївському напрямку напередодні Різдва – фейк", – ідеться в повідомленні.

Як з'явився фейк?

Напередодні ввечері в мережі почали поширювати інформацію, яку у Facebook написав один з українських політологів.

У його повідомленні було сказано, що нібито в одній із бригад ЗСУ під Авдіївкою ухвалили рішення відпустити бійців на Різдвяні свята додому.

За його словами, "бійці тягнули жеребкування, хто зможе поїхати". І всі, кому пощастило, нібито вирушили автобусом додому, однак "не доїхали".

Це повідомлення дуже швидко поширилося популярними українськими Telegram-каналами. При цьому сьогодні в Генштабі наголосили, що поширена інформація – фейк.

Нагадаємо, в жовтні в Україні запустили в роботу Telegram-бот, що допоможе знешкоджувати ворожі фейки. Українців просять надсилати підозрілу інформацію.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні