USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У ДПСУ пояснили, що чекатиме чоловіків-ухилянтів при поверненні додому

Спроби незаконно перетнути кордон не припиняються й досі
Українсько-польський кордон
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Військовозобов'язані чоловіки, які незаконно перетнули кордон під час воєнного стану, будуть притягнуті до відповідальності. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він наголосив, що йдеться про тих чоловіків, які вирішать повернутися в Україну після того, як незаконно виїхали за межі країни.

"Якщо хтось у незаконний спосіб все ж перетнув державний кордон, то надалі, коли вони повертатимуться – будуть притягнуті до відповідальності. Це не означає, що якщо людина здійснила таке порушення, вона уникне покарання", – додав Демченко.

Речник ДПСУ розповів, що у вересні кількість людей, що перетнули державний кордон, у порівнянні з серпнем, зменшилась, проте досі залишається високою.

І спроби незаконного перетину по зеленій ділянці кордону – за межами пунктів пропуску – не припиняються. 

"Наші військовослужбовці пропускають людей виключно на підставі тих умов і правил, які діють відповідно до постанови уряду, що регламентують перетин кордону для громадян України", – додав Демченко.

Нагадаємо, ми писали, що журналісти ідентифікували 2248 чоловіків, які втекли з країни завдяки системі "Шлях", і тих, хто їм допомагав.

Також повідомлялося, що імена ухилянтів та лікарів-хабарників будуть оприлюднені по закінченню перевірок ВЛК.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму