USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

У Білому домі можуть схвалити розгортання американських військових підрядників в Україні, – ЗМІ

Вони могли б займатися обслуговуванням і ремонтом техніки, яку передають американці
Білий дім
Білий дім, США
Джерело: Bloomberg

В адміністрації президента США розмірковують над тим, щоб зняти заборону на розгортання американських військових підрядників в Україні для обслуговування і ремонту зброї, яку передають американці. Про це пише CNN.

У матеріалі йдеться про те, що таке рішення означатиме "ще одне значне зрушення" в політиці адміністрації Байдена щодо України.

За словами урядовців, це питання перебуває на стадії розроблення і не отримало остаточного схвалення президентом.

"Ми не ухвалили жодних рішень, і будь-яке обговорення цього питання є передчасним. Президент абсолютно впевнений, що не буде відправляти американські війська в Україну", – зазначило одне з високопоставлених джерел.

На думку співрозмовника, якщо рішення все ж таки буде ухвалено, ймовірно, воно почне діяти ще 2024 року. Це дасть змогу Пентагону вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії надавати контракти американським компаніям для роботи в Україні. Це має прискорити технічне обслуговування та ремонт зброї.

Новини за темою: США послабили заборону на удари по РФ своєю зброєю, – Politico

CNN пояснює, що зараз пошкоджену військову техніку, надану Сполученими Штатами, доводиться вивозити з України до Польщі, Румунії або інших країн НАТО для ремонту, що займає багато часу. США можуть допомогти з рутинним технічним обслуговуванням і логістикою лише через відеочат або захищений телефон. Однак такий механізм допомоги має певні обмеження, адже американські війська та підрядники не можуть безпосередньо працювати із системами.

За словами урядовців, однією із систем, яка, ймовірно, потребуватиме регулярного технічного обслуговування, є винищувачі F-16, які Україна має отримати у 2024 році.

Зазначимо, що деякі інші західні збройові компанії вже працюють на території України. Наприклад, нещодавно свій перший цех запустив німецький концерн Rheinmetall. Там фахівці мають займатися виробництвом і ремонтом бронетехніки.

Загалом німецька компанія планує створити в Україні щонайменше чотири збройових заводи. Очікується, що там вироблятимуть снаряди, військову техніку і порох.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом