USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Чоловікам призовного віку заборонили наближатися до кордону у 17 громадах на Буковині

Все через збільшення кількості спроб незаконного перетинання держкордону
прикордонник
Джерело: відкриті джерела

Прикордонники посилили режимні обмеження у Чернівецькому, Дністровському та Вижницькому районах Чернівецької області. Про це інформує Чернівецький прикордонний загін.

Зазначається, що таке рішення пов’язано зі збільшенням кількості спроб незаконного перетинання держкордону чоловіками призовного віку.

"З метою забезпечення надійної охорони державного кордону та недопущення незаконного перетину державного рубежу громадянами України призовного віку наказом начальника Чернівецького прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича від 22 лютого 2024 року №549-АГ "Про запровадження додаткових тимчасових режимних обмежень" запроваджено додаткові тимчасові режимні обмеження, пов’язані з посиленням прикордонного режиму", – йдеться у повідомленні.

 Де саме діятимуть обмеження?

Додаткові тимчасові режимні обмеження, пов’язані з посиленням прикордонного режиму, діятимуть в межах Селятинської, Берегометської, Красноїльської, Чудейської, Петровецької, Сучевенської, Кам’янецької, Глибоцької, Тереблечанської, Тарашанської, Герцаївської, Ванчиковецької, Мамалигівської, Лівенецької, Кельменецької, Сокирянської, Вашковецької територіальних громад, Чернівецького, Дністровського, Вижницького районів Чернівецької області.

Що забороняється?

Тепер у перелічених громадах заборонено в’їзд осіб у визначену смугу місцевості вздовж держкордону в тому числі з метою туризму, відпочинку, рибальства, за винятком осіб, які постійно або тимчасово проживають чи працюють в її межах або мають земельні ділянки. Однак їм також потрібно мати відповідний дозвіл прикордонного загону.  

Особам призовного віку (від 18 до 60 років), в тому числі і особам, яких призвано на дійсну строкову службу до Збройних сил України та інших військових формувань, заборонено в’їжджати, пересуватися в межах прикордонної смуги без спеціальних документів, визначених пунктами, та документів, що підтверджують факт перебування таких осіб на військовому обліку (в тому числі посвідчень діючих військовослужбовців) або документів, що підтверджують зняття з військового обліку.

Також забороняється скупчення транспортних засобів (більш як два), тривалі зупинки транспорту (довше ніж 20 хвилин), не пов’язані з технічними несправностями, на узбіччях доріг поза встановленими автомобільними стоянками (за винятком транспортних засобів під керуванням місцевих мешканців за наявності документів, що підтверджують їх реєстрацію).
 
Заборонено і рух транспортних засобів (крім техніки та обладнання для агропромислового комплексу, а також структур, які забезпечують виконання функцій держави) дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон та між населеними пунктами та які позначенні інформаційно-попереджувальними табличками "Увага! Державний кордон. Прохід, проїзд заборонено".

Хто не підпадає під обмеження?

"Дія обмежень не поширюється на посадових чи службових осіб державних органів, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, органів цивільного захисту, військовослужбовці Збройних сил та інших військових формувань, утворених відповідно до законів, працівники комунальних служб, екстреної (швидкої) медичної допомоги, суб’єктів державної та комунальної власності з метою виконання покладених на них повноважень, необхідних для відвернення загрози та забезпечення безпеки і здоров’я громадян, безпеки руху на залізничному транспорті та безпеки судноплавства, забезпечення та підтримання життєдіяльності об’єктів критичної інфраструктури, охорони та відтворення водних біоресурсів, надання населенню послуг гуманітарного, медичного та соціального характеру", – додали в Чернівецькому прикордонному загоні.

Раніше ми повідомляли, що у Сумській області заборонили рух автівок у 5-кілометровій смузі від держкордону України з РФ.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали