USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Тисячі квартир для ветеранів: У Мінфіні розповіли про підтримку військових у 2024 році

Для фінансування ветеранської політики передбачено понад 14 млрд гривень
ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Уряд у проєкті держбюджету на 2024 рік передбачив істотне переосмислення підходів до ветеранської політики та збільшив фінансування цього напряму на 7,5 млрд гривень (що удвічі більше, ніж у 2023 році) – до понад 14 млрд гривень. Про це повідомляє Міністерство фінансів.

У відомстві зазначили, що це дозволить якісно і комплексно надавати всеохоплюючу підтримку громадянам, які захищали незалежність нашої держави.

"А саме суттєве збільшення бюджетних асигнувань для реалізації ветеранської політики, що включає комплексні підходи до реабілітації, медичного обслуговування, житлового забезпечення, та інших форм підтримки ветеранів та їхніх сімей сприятиме швидшому й ефективнішому вирішенню їх проблем і потреб", – йдеться у повідомленні.

Куди підуть заплановані кошти

За рахунок цих коштів буде запроваджено Інститут помічника ветерана.

Це проєкт для ветеранів та членів їх родин, які готові допомогти іншими ветеранам легко та гідно пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які заслужено гарантовані їм державою.

Субвенція на надання таких послуг 15-ма тисячами помічників визначена у сумі майже 4 млрд гривень.

Для надання реабілітаційних і психологічних послуг ветеранам та членам їх сімей у бюджеті передбачено 2,6 млрд гривень.

На заходи з зубопротезування передбачено 750 млн гривень.

Для забезпечення житлом ветеранів, у першу чергу осіб з інвалідністю, заплановані виплати для понад 2 тис. осіб.

На це передбачено в бюджеті близько 6 млрд гривень (тобто в середньому підтримка сягне більш ніж 2,5 млн гривень кожному з отримувачів).

Для створення та функціонування Національного військового меморіального кладовища враховані кошти у сумі 516 млн гривень.

На фінансову підтримку ветеранів через Український ветеранській фонд передбачено 248 млн гривень.

Нагадаємо, 15 вересня уряд ухвалив проєкт бюджету України на 2024 рік з власними доходами загального фонду бюджету у 1 трлн 560 млрд гривень та видатками загального фонду у 3 трлн 108 млрд гривень.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується