USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Туреччина запланувала зустріч союзників для обговорення миру в Україні: Чи будуть присутні Китай і РФ?

Туреччина готується прийняти третю міжнародну зустріч радників з національної безпеки, які працюють над забезпеченням підтримки мирного саміту
Україна Туреччина
Джерело: відкриті джерела

У Туреччині найближчим часом мають відбутися переговори про майбутнє закінчення війни Росії проти України. Про це повідомив Bloomberg із посиланням на співрозмовників у дипломатичних колах.

"Туреччина готується прийняти третю міжнародну зустріч радників з питань національної безпеки, які працюють над створенням підтримки для мирного саміту, який Україна хоче провести пізніше цього року", – зазначає видання.

Зустріч заплановано на кінець жовтня у Стамбулі – попередні такі переговори відбулися в Данії та Саудівській Аравії, учасники обговорять ідеї досягнення "міцного миру" в Україні.

Очікується участь обмеженої кількості чиновників, включаючи представників США, проте Білий дім поки не визначив, хто саме приїде від Вашингтона. Видання пише, що союзники України "дуже хочуть", щоб Китай знову взяв участь у переговорах, проте не зрозуміло, чи надішле Пекін свого представника.

А от Росію на саміт не запросили.

Про що говоритимуть?

На порядку денному – мирний план Володимира Зеленського та зусилля українського президента щодо проведення глобального саміту, присвяченого цим пропозиціям, пише Bloomberg. Нагадаємо, план Зеленського, що складається з 10 пунктів, закликає до повного виведення російських військ з України, а також охоплює такі теми, як забезпечення продовольчої та ядерної безпеки.

Що відомо про попередню зустріч

Саудівська Аравія провела переговори щодо миру в Україні. Захід відбувався 5–6 серпня у Джидді.

Росію на ці переговори не запросили. Головна мета переговорів – зміцнення міжнародної підтримки вимог України щодо встановлення миру. На цій зустрічі були спроби заручитися підтримкою мирного плану України з боку тих держав, які ще досі нейтральні щодо цього.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW