USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Цифровізація української армії у 10 разів допоможе досягти технологічної переваги над ворогом

У Міноборони вважають, що цифровізація – це вже не тренд, а вимога суспільства
ЗСУ телефон
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Цифровізація армії може допомогти Україні досягти технологічної переваги над ворогом у співвідношенні 10:1. Про це сказала під час конференції "‎Міноборони і партнерство з громадськістю: співпраця, досягнення, виклики" заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко.

За словами посадовиці, підвищення ефективності мобілізації вдалося досягти, зокрема, й цифровізацією розвитку Збройних сил України.

"Цифровізація армії може допомогти нам досягти технологічної переваги над ворогом 10:1. Завдяки застосунку "Резерв+", яким скористалися понад 1 млн 400 тис. громадян, побачили, що цифровізація – це вже не тренд, а вимога суспільства", – заявила Черногоренко.

І додала, що далі на черзі – запуск застосунку для військових "Армія+", який спростить бюрократичні процеси у війську.

Дієвість "Резер+"

Так, оновити дані, згідно з новим законом про мобілізацію, можна через застосунок "Резерв+". Він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг" та став доступним для скачування на смартфонах через App Store і Google Play Market з 18 травня.

Технічна команда працює 24/7, виправляє всі помилки та реагує на зауваження.

Крім того, в застосунку "Резерв+" з'явиться QR-код. Новація буде доступною з 18 червня, повідомляв речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

За його словами, це остаточно прирівняє інформацію з електронного реєстру "Оберіг" до паперового військово-облікового документа.

Лазуткін також нагадав, що близько 1,6 млн військовозобов'язаних українців оновили військово-облікові дані в межах набуття чинності закону про мобілізацію.

А заступник очільника мобілізаційного відділу ТЦК Солом’янського району Києва підполковник Павло Литвин роз’яснив, як сервіс "Оберіг" допомагатиме шукати ухилянтів. Сервіс збирає інформацію з різних реєстрів, зокрема про платників податків. За цими даними військкомат потім може шукати роботодавців, у яких працюють військовозобов’язані, яких розшукують. І тоді роботодавець мусить організувати прибуття цієї людини до військкомату.

Тим часом питання електронних повісток обговорювали під час роботи над новим законопроєктом про мобілізацію. Кінцева позиція – електронних повісток через електронні кабінети не буде, заявляв член комітету Верховної Ради з нацбезпеки і нардеп Федір Веніславський.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі