USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Ціна на нафту пішла вгору після ударів по НПЗ у Росії, – Bloomberg

Ціна нафти марки Brent піднялася до 86 доларів за барель уперше з листопада 2023 року
Нафта
Джерело: відкриті джерела

Глобальна ціна на нафту марки Brent піднялася вище 85 доларів за барель після зростання на 4% минулого тижня. На це, зокрема, вплинули нещодавні удари України по нафтопереробних заводах у РФ, пише Bloomberg.

Також на зростання ціни вплинули макроекономічні дані з Китаю, що перевершили очікування.

Згідно з останніми звітами, глобальна ціна на нафту марки Brent піднялася вище 85 доларів за барель після зростання на 4% минулого тижня, тоді як West Texas Intermediate торгується близько 81 долара за барель.

Зазначається, що ціни на нафту вийшли з обмеженого торгового діапазону, який домінував у перші місяці року, коли ціни досягли найвищого рівня з листопада.

Також експерти попереджають, що нестабільність у прогнозах попиту на нафту в Китаї та стійка інфляція в США можуть надалі ускладнити ситуацію на ринку.

Як відомо, 15 березня українські безпілотники атакували нафтохімічне підприємство "Перший Завод" у Калузькій області РФ, що займається переробкою нафти.

Тоді три безпілотники влучили по нафтопереробному обладнанню.

Також 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону