USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Ціна на нафту пішла вгору після ударів по НПЗ у Росії, – Bloomberg

Ціна нафти марки Brent піднялася до 86 доларів за барель уперше з листопада 2023 року
Нафта
Джерело: відкриті джерела

Глобальна ціна на нафту марки Brent піднялася вище 85 доларів за барель після зростання на 4% минулого тижня. На це, зокрема, вплинули нещодавні удари України по нафтопереробних заводах у РФ, пише Bloomberg.

Також на зростання ціни вплинули макроекономічні дані з Китаю, що перевершили очікування.

Згідно з останніми звітами, глобальна ціна на нафту марки Brent піднялася вище 85 доларів за барель після зростання на 4% минулого тижня, тоді як West Texas Intermediate торгується близько 81 долара за барель.

Зазначається, що ціни на нафту вийшли з обмеженого торгового діапазону, який домінував у перші місяці року, коли ціни досягли найвищого рівня з листопада.

Також експерти попереджають, що нестабільність у прогнозах попиту на нафту в Китаї та стійка інфляція в США можуть надалі ускладнити ситуацію на ринку.

Як відомо, 15 березня українські безпілотники атакували нафтохімічне підприємство "Перший Завод" у Калузькій області РФ, що займається переробкою нафти.

Тоді три безпілотники влучили по нафтопереробному обладнанню.

Також 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Читайте також:
На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій
Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів