USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Цілями атаки Росії цієї ночі були Канівська та Дністровська ГЕС, тепер під загрозою ще й Молдова, – Зеленський

Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи в Херсонській області, сказав президент
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 29 березня, провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Під час нього обговорювали наслідки ударів окупантів по енергетиці та нові поставки зброї.

"Перша Ставка, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко. Виклики дуже серйозні", – йдеться в повідомленні.

За словами глави держави, російські терористи знову били по українській енергетиці. На Ставці про завдані збитки та відновлювальні роботи доповіли прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко, голови правлінь "Укренерго" та "Нафтогазу" Володимир Кудрицький та Олексій Чернишов.

"Обговорили найбільш дієві способи фізичного захисту та їх впровадження на інших об'єктах", – додав Зеленський.

РФ цілила по двох українських ГЕС

Також президент повідомив, що цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС.

"Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи в Херсонській області. Але тепер під загрозою не тільки Україна, а й Молдова", – сказав глава України.

За словами Зеленського, вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні.

Україні потрібні додаткові системи ППО та ракети до них

Президент зазначив, що другим питанням на Ставці були контракти на постачання зброї та боєприпасів на найближчий час і на перспективу.

"На перший план вийшла потреба в ППО. Через інтенсивність російських обстрілів необхідно швидше поповнювати запаси", – додав Зеленський.

Глава держави доручив посилити роботу з партнерами, він розраховує на їхню швидку реакцію.

Цієї ночі ворог атакував енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Полтавській та Черкаській областях. Ціллю атаки були, зокрема, об’єкти генерації електроенергії. За даними "Укренерго", зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в Центральному та Західному регіонах. Цієї ночі було знищено 84 повітряні цілі ворога. Загалом окупанти застосували 99 засобів повітряного нападу. В результаті повітряного бою було знищено 58 ударних БпЛА типу Shahed-136/131; 17 крилатих ракет Х-101/Х-555; 5 керованих авіаційних ракет Х-59; 4 крилаті ракети "Іскандер-К".

Читайте також:
Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович