USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ситуація на фронті, потреба у підтримці та збільшення ролі дронів на полі бою: Основні тези з інтерв’ю Олександра Сирського для ZDF

Інтерв’ю було записано ще до призначення Сирського на посаду головнокомандувача Збройних сил України
Сирський у Бахмуті_3
Джерело: Сухопутні війська ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський дав інтерв'ю німецькому виданню ZDFheute Nachrichten. Ми зібрали для вас основні тези розмови.

Ситуація на фронті

За словами Олександра Сирського, ситуація на фронті складна. Україна перейшла від наступальних дій до оборонних.

"Противник зараз наступає фактично на всій лінії фронту, а ми перейшли від наступальних дій до ведення оборонної операції. Мета нашої оборонної операції – виснажити сили противника, завдати йому максимальних втрат, використовуючи наші укріплення, наші переваги в технічному плані, в плані використання безпілотної авіації, засобів радіоелектронної боротьби, утриманні підготовлених рубежів оборони", – сказав Сирський.

Він зазначив, що "особливо напружені бої йдуть на Куп'янському напрямку, де окупанти поставили собі мету за будь-яку ціну захопити Куп'янськ і щоденно штурмують позиції".

Потреба в підтримці

Олександр Сирський заявив, що ЗСУ не віддадуть свою територію ворогу, але для цього Україні потрібна підтримка.

"У нас вистачає і сили, і духу, і натхнення. Ми не можемо залишити нашу територію під ногою окупанта, але ж нам потрібна підтримка і допомога", – уточнив він.

Про військове виробництво в Україні та втрати на полі бою

Як констатував Сирський, необхідно налагодити військове виробництво безпосередньо в Україні.

"Цей процес запущений. Треба нарощувати обсяги виробництва, тому що ми в першу чергу повинні розраховувати на власні сили. Не тільки на партнерів, з урахуванням всього, але й на власні сили. Ну й, звичайно, треба удосконалювати тактику. Для нас головна задача і головна цінність – це життя нашого солдата, офіцера, тих бойових підрозділів, які безпосередньо виконують бойові завдання. Ми не можемо дозволити собі такого відношення, як роблять російські начальники, де вони проводять практику "м’ясних штурмів". Я краще залишу якусь позицію, але не допущу загибелі всього особового складу. А для них цінність життя солдата дорівнює фактично нулю. І ми це бачимо…", – пояснив Сирський.

Посилення ролі дронів 

Також головнокомандувач наголосив на важливості використання наземних дронів, які дозволяють зберегти життя українських бійців.

"Ми зараз спостерігаємо, як роль дронів щодня збільшується. Це пов'язано з тим, що щодня використовується їх усе більше з обох сторін. Зараз у всіх ланках військового управління кожен командир бачить всю картину поля бою. Якщо раніше він міг побачити обмежену частину з бліндажу, то зараз він бачить увесь пейзаж бойових дій. Дрони використовуються вздовж усієї лінії бойових дій. Ця війна значно підвищила значення технологічного прогресу у процесі збройної боротьби", – зазначив Сирський.

Під час інтерв’ю він заявив, що російсько-українська війна має закінчитися виходом України на свої кордони, інші варіанти не розглядаються. 

"А це означає, що все суспільство має згуртуватися навколо загальної справи – перемоги. Треба напружитися всім", – додав він.

Нагадаємо, що 8 лютого Володимир Зеленський змінив головнокомандувача Збройних сил України. Українську армію очолив генерал-полковник Олександр Сирський.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат