USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Тютюновий гігант British American Tobacco продав свій бізнес у РФ і Білорусі

Компанія BAT контролювала трохи менше чверті російського тютюнового ринку
British American Tobacco
Джерело: відкриті джерела

Тютюновий гігант British American Tobacco (BAT) остаточно продав свій бізнес у Росії та Білорусі, повідомляє пресслужба компанії.

"На додаток до нашого оголошення від 7 вересня 2023 року ми завершили продаж наших російських і білоруських підприємств", – ідеться в повідомленні.

Компанія зазначила, що продаж було здійснено згідно з місцевим і міжнародним законодавством і після отримання всіх необхідних дозволів.

Як відомо, компанія BAT – другий за величиною у світі виробник тютюнової продукції.

До того ж British American Tobacco контролювала трохи менше чверті російського тютюнового ринку.

Минулого тижня British American Tobacco заявила, що продасть свої російські та білоруські підприємства консорціуму на чолі з російською командою менеджерів, завершивши 18-місячний процес.

"Після завершення BAT більше не буде присутнім у Росії або Білорусі і не отримуватиме жодного фінансового прибутку від продажів на цих ринках", – заявили в компанії, додавши, що очікують на завершення угоди протягом наступного місяця.

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія пообіцяла вийти з РФ.

"Ми дійшли висновку, що володіння ВАТ бізнесом у Росії більше не є стійким у нинішніх умовах. Сьогодні ми розпочали процес швидкого переведення нашого російського бізнесу в повну відповідність до міжнародного та місцевого законодавства", – йшлося в офіційній заяві British American Tobacco.

Раніше ми повідомляли, що НАЗК внесло до переліку спонсорів війни тютюнових гігантів Philip Morris та JTI.

Читайте також:
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки