USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Закарпатті під час сесії сільради депутат підірвав гранати. СБУ кваліфікувала справу як теракт

Санкція цієї статті передбачає до 10 років ув'язнення
підрив Закарпаття
Підрив гранат на сесії сільради
Джерело: Нацполіція

На Закарпатті під час сесії Керецьківської сільської ради депутат підірвав гранати. Унаслідок цього постраждало 26 людей, а поліція кваліфікувала справу як теракт, зазначили в пресслужбі Нацполу.

15 грудня об 11:37 на лінію 102 надійшло повідомлення, що депутат Керецьківської сільської ради Мукачівського району під час засідання сесії підірвав гранати в будівлі.

"Внаслідок події постраждало 26 людей, 6 з яких – у важкому стані. Медики проводять реанімаційні заходи щодо чоловіка, який підірвав гранати", – йдеться у повідомленні.

Слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Підрив гранат на сесії сільради
Джерело: Нацполіція

Окрім того, Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) ККУ, що є підслідністю СБУ. Санкція цієї статті передбачає до 10 років ув'язнення.

Водночас, за інформацією місцевого журналіста, підривник – депутат Керецьківської сільської ради від партії "Слуга народу" 12 вересня 1969 р.н., який мешкає в селі Кушниця.

"Депутат живий, а на сесії розглядали питання щодо ухвалення бюджету на 2024 рік", – написав журналіст.

Підривники

Нагадаємо, Ігоря Гуменюка підозрювали в підриві гранати під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Тоді внаслідок цього загинуло четверо нацгвардійців, десятки отримали поранення. Гуменюка затримали і він майже вісім років утримувався в СІЗО без вироку суду. Зрештою, 5 липня цього року Гуменюк підірвав себе гранатою у Шевченківському райсуді. На той час у нього був пригнічений стан, розповів в ефірі UWN його адвокат Олександр Свиридовський.

Новини за темою: Вибухи у суді Києва: ДБР вивчає обставини трагедії, зокрема ймовірну службову недбалість
Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Мобілізований із Закарпаття помер по дорозі до навчального центру Мобілізований із Закарпаття помер по дорозі до навчального центру
На Закарпатті зафіксували спробу суїциду у ТЦК: Проводиться службова перевірка На Закарпатті зафіксували спробу суїциду у ТЦК: Проводиться службова перевірка
Стародавні кам’яні знаряддя, знайдені в Україні, можуть бути найдавнішими в Європі, – дослідники Стародавні кам’яні знаряддя, знайдені в Україні, можуть бути найдавнішими в Європі, – дослідники