USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Чиновників Адміністрації морпортів викрили на розкраданні понад 90 мільйонів гривень

Трьом організаторам оборудки повідомлено про підозру
Корупція Морпорти_1
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України викрила масштабну корупцію в Южненській філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України". Про це відомство поінформувало у своєму Telegram.

В повідомленні йдеться, що до організації незаконної діяльності причетні керівник філії держустанови у 2017–2018 роках і двоє його підлеглих.

Деталі

За даними слідства, у травні 2017 року чиновники уклали договір із комерційною структурою на виконання днопоглиблювальних робіт в акваторії морського порту "Південний". Вартість цих робіт була штучно завищена.

Слідство встановило, що державні кошти були переведені на рахунки підрядника, але фактичний обсяг робіт не відповідав документам.

Таким чином із держпідприємства було виведено у тінь більше ніж 90 млн гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, трьом організаторам оборудки повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Тим часом правоохоронні органи країни влаштували справжню облаву на чиновників різних рівнів. Про те, до кого завітали силовики, ми писали у великому матеріалі "Весна ще не прийшла, а корупціонерів вже ганяють: До кого завітала з обшуками СБУ".

Читайте також:
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість