USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія намагається повернути контроль над Роботиним і Вербовим, – Сирський

Ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Ворог продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках лінії фронту. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону наших військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка, зазначив Сирський.

"Тривають жорсткі бої в районах Вербове та Роботине, над якими ворог намагається повернути контроль", – сказав головнокомандувач ЗСУ.

За словами Сирського, під час роботи в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні обстановкою та оцінці противника, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках.

"Мною було вжито всіх заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів", – наголосив головком.

Також він відзначив військовослужбовців Третьої штурмової та 25-ї окремої повітряно-десантної бригад, які вибили противника, що прорвався на околицю Орлівки. 

Що кажуть у Генштабі?

У ранковому звіті Генштаб повідомив, що протягом минулої доби відбулося 99 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 105 авіаційних ударів, здійснив 163 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 25 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

Додамо

ЗСУ завдали ракетного удару по скупченню окупантів в Оленівці, що на Донеччині. Як повідомляє Генштаб, українські військові використали реактивні системи залпового вогню.

"За попередніми даними, втрати ворога внаслідок удару: 19 мертвих російських окупантів, зокрема заступник командира російського військового підрозділу та 12 поранених загарбників, зокрема командир цього підрозділу", – йдеться у дописі.

Раніше заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін повідомив, що ситуація під Авдіївкою Донецької області дуже складна. Активні наступальні дії окупанти продовжують здійснювати цілодобово та кидають в бій величезну кількість піхоти.

Читайте також:
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів, - DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів, - DeepState
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, – політтехнолог Україна програє інформаційну війну, – політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет