USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Обстріли КАБами, загиблі, евакуація: Ситуація на Сумщині на третій день інтенсивних обстрілів

Сумська область вже третю добу знаходиться під обстрілами з довготривалими повітряними тривогами
обстріли Сумщини_1
Обстріли Сумщини. 6 серпня 2024 р.
Джерело: Нацполіція

Сумська область вже третю добу перебуває під інтенсивним обстрілом окупантів. Внаслідок атак по регіону є численні руйнування інфраструктури та загиблі. Щоб уберегтися, людей евакуйовують та обмежують роботу установ. Розповідаємо, яка ситуація на Сумщині зараз.

Обстріли

Вороги нещадно б'ють по регіону, а мешканці перебувають під довготривалими повітряними тривогами та потерпають від російських КАБів і ракетних ударів.

Лише за останню добу в області окупанти застосували 56 керованих авіаційних бомб і били по території чотирьох районів. Такої кількості ударів КАБами за добу Сумщина ще не зазнавала, повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

Також сьогодні, 8 серпня, загарбники завдали удару по цивільній інфраструктурі в селі Могриця Юнаківської громади Сумської області. Внаслідок атаки керованими авіаційними бомбами загинули двоє братів: одному було 6 років, а іншому – 23.

"Росіяни поцілили по школі саме в той час, коли брати були на подвір’ї школи. Напередодні родина загиблих відмовилася від виїзду", – розповів Артюх.

Також додав, що ще відомо й про двох поранених жителів інших населених пунктів Сумського району.

Місцева влада запевняє, що вибухи, які чують мешканці області, – це робота української протиповітряної оборони. А обстановка нині – під контролем ЗСУ.

Евакуація

Зазначимо, відучора, 7 серпня, через посилення російських обстрілів влада області підписала розпорядження про впровадження обов'язкової евакуації населення з 23-х населених пунктів п’яти громад Сумського району.

Йдеться про близько 6 тисяч людей, з яких 425 дітей. Для сімей уже підготували місця мешкання у відносно безпечному середовищі.

Крім того, в регіоні призупинили роботу гуманітарного коридору Колотилівка – Покровка через постійні ворожі атаки.

Робота установ

До того ж через постійні обстріли скоригували й роботу установ. Так, 8 і 9 серпня дитсадки та деякі початкові класи в Сумах переходять на дистанційний режим роботи. Відповідне рішення ухвалила Комісія з питань ТЕБ та НС.

Через ускладнення безпекової ситуації змінили режим роботи також і медичні заклади. Невідкладну допомогу надаватимуть чергові лікарі, а до сімейних мешканців просять звертатися телефоном.

Разом з тим у зведенні Генерального штабу України йдеться, що сьогодні окупанти активізували застосування авіації по прикордонних районах Сумської області.

Наразі відомо про 16 авіаційних ударів із застосуванням 23-х керованих авіаційних бомб. Зокрема під удари ворога потрапили райони населених пунктів, таких як Привілля, Павлівка, Басівка, Новеньке, Юнаківка, Кияниця, Яблунівка, Пушкарівка, Кондратівка та Могриця. Також окупанти за допомогою артилерії обстріляли Покровку, Хлібороб, Бачівськ, Юнаківку, Кружок, Бунякіне та Бруски.

До речі, з кінця весни українські прикордонники повідомляли, що почали фіксувати збільшення ворожих диверсійно-розвідувальних груп у Сумській області. Та вказували, що основною ціллю ворожих ДРГ є знаходження місця розташування наших підрозділів. А також, щоб дізнатися, як побудована оборона, щоб надалі завдавати туди ударів з потужного озброєння.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом