USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Судан перебуває під неминучою загрозою голоду

Нині від недоїдання потерпає 3,6 млн дітей країни
Судан голод
Волонтери роздають мешканцям їжу
Джерело: Reuters

Народ Судану перебуває під "неминучою загрозою голоду". Це заявили Верховний комісар ООН із прав людини Волкер Тюрк і заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс, пише Reuters.

У заяві йдеться, що близько 18 млн жителів країни вже страждають від недоїдання, в тому числі 3,6 млн дітей.

"У мільйонів мешканців Судану, яким загрожує голод, закінчується час. Люди були вимушені втекти зі своїх домівок, живуть під обстрілами та відрізані від гуманітарної допомоги", – сказано в повідомленні.

Також посадовці зазначили, що без негайних та суттєвих змін Судан "постане перед жахливим сценарієм: голод запанує на значній частині країни".

Новини за темою: У світі близько 1,65 мільярда людей живуть за межею бідності, - ООН

Голод і продовольча криза в Африці

Зазначимо, раніше ЗМІ писали про те, що африканські країни потерпають від продовольчої кризи, яка загрожує мільйонам людей, а 200 тисяч тонн зерна з Росії ледве можуть прогодувати населення протягом тижня.

Африка є другим за величиною континентом у світі, що складається з 54 країн із населенням у 1,4 мільярда людей, 20% з яких стикаються з проблемою продовольчої безпеки.

При цьому в африканських країнах, які отримали безкоштовне російське зерно (Буркіна-Фасо, Малі та Центральноафриканська Республіка), у причетності до дестабілізації урядів звинувачують найманців "Вагнера".

У цих трьох країнах правлять військові хунти, яких підтримує Росія.

"Росія не відправляла зерно до Судану, де, як заявила 6 березня Всесвітня продовольча програма (ВПП) ООН, "назріває найбільша у світі криза голоду". Ситуація в Судані погіршується, де щонайменше 25 мільйонів людей потребують їжі. Дев'ять із десяти людей в країні стикаються з "надзвичайним рівнем голоду" і перебувають у районах, "здебільшого недоступних" через "невпинне насильство та втручання воюючих сторін", заявили у ВПП", – йшлося в повідомленнях.

До речі, РФ має намір підписати угоду із Суданом. Документ стосуватиметься обміну "життєво важливої ​​зброї та боєприпасів" на російський центр матеріально-технічного забезпечення в Порт-Судані.

Читайте також:
У травні через російські обстріли загинуло найбільше мирних українців майже за рік, – ООН У травні через російські обстріли загинуло найбільше мирних українців майже за рік, – ООН
На території України знайшли уламки ракет, які належать Північній Кореї, - рада безпеки ООН На території України знайшли уламки ракет, які належать Північній Кореї, - рада безпеки ООН
Кожен із понад 600 опитаних полонених зазнавав тортур у Росії, – ООН Кожен із понад 600 опитаних полонених зазнавав тортур у Росії, – ООН
У Саміті миру візьмуть участь 92 країни та 8 організацій: Повний список учасників У Саміті миру візьмуть участь 92 країни та 8 організацій: Повний список учасників