USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Петиція про позбавлення Тищенка мандата вже набрала майже 20 тис. голосів

Для того аби петицію розглянули, необхідно зібрати 25 тисяч голосів
Микола Тищенко
Джерело: Уніан

На сайті Верховної Ради зареєстровано петицію про позбавлення мандата народного депутата Миколи Тищенка. Менш ніж за добу документ набрав половину необхідних голосів.

"Твердо й рішуче ми виступаємо з ініціативою щодо зняття повноважень депутата Верховної Ради України Миколи Тищенка. Істотно шкодить він роботі нашого парламенту, що є вкрай важливою для нашої країни... Неприпустимим є його зловживання статусом, перевищення службових повноважень та рекет. Країна не може дозволити собі такого представника", – йдеться в повідомленні.

Станом на 15:50 документ підписали вже понад 19 500 тисяч українців.

Для того аби петицію розглянули, необхідно зібрати 25 тисяч голосів.

Джерело: відкриті джерела

Передісторія

20 червня у центрі Дніпра люди у формі напали на добровольця Дмитра Павлова. Відео публікували місцеві пабліки й писали, що люди без опізнавальних знаків в балаклавах вихопили дитину з рук чоловіка, скрутили його в кайданки та почали бити.

Подейкували, що Дмитро вступив в суперечку із Миколою Тищенком і його охороною. Потім начебто люди у військовій формі за наказом Тищенка застосували силу до Павлова.

Згодом ЗМІ розповіли в Національній поліції, що за даним фактом відкрито два кримінальні провадження за ст. 125 та ст. 146 Кримінального кодексу України.

Дмитро Павлов родом з Дніпра, з початком повномасштабного вторгнення добровільно пішов до ЗСУ. Служив у спецпідрозділі KRAKEN, брав участь у боях, зокрема на Харківщині.

Новини за темою: Нардепа Тищенка виключили з фракції "Слуга народу": Причини "тайського скандалу"

Наступного дня після конфлікту керівник Офісу президента України Андрій Єрмак висловив свою реакцію на інцидент за участю народного депутата Миколи Тищенка та ексвійськового у Дніпрі. Політик назвав поведінку парламентаря ганебною.

"Подивився відеозапис конфлікту народного депутата Тищенка та військового. Тут нема навіть про що говорити. Поведінка народного депутата абсолютно ганебна. Їй немає виправдань. Правоохоронним органам точно є на що реагувати", – сказав Єрмак.

Глава ОП також уточнив, що справді давно знає Тищенка та хрестив його сина, але це було багато років тому. І давно вже не сприймає вчинки Тищенка та не розуміє їх, тому не підтримує з ним жодних стосунків.

Читайте також:
Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук
Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні
Мобілізаційний вік хочуть зменшити до 50 років Мобілізаційний вік хочуть зменшити до 50 років
Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт