USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Суд обрав затриманим, які готували напад на заступника голови податкової, запобіжні заходи

На час досудового розслідування підозрювані перебуватимуть під вартою без можливості внесення застави
напад на податкову_3

Затримання зловмисників

Джерело: Нацполіція

Суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у замаху на вбивство виконувача обовʼязків заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура. Про це поінформували в пресслужбі столичного управління поліції.

Так, на час досудового розслідування підозрювані перебуватимуть під вартою без можливості внесення застави. І наступні десять років зловмисники можуть провести у в’язниці.

"Окрім бит при собі ймовірні нападники мали фото 30-річного заступника голови ДПС та його автівки – це вказує на замовний характер злочину", – йдеться у повідомленні.

Зловмисники
Джерело: Нацполіція

Що передувало?

Подія сталася 17 серпня у центрі Києва. Зі слів народного депутата, голови податкового комітету Верховної Ради України Данила Гетманцева, замовниками були "схемщики", які втратили "бізнес" та "перейшли межу". Виконавці дають покази на замовників.

У поліції заявили, що оперативники Департаменту карного розшуку НПУ разом зі слідчими та спецпризначенцями Києва затримали двох чоловіків, які готували цей напад.

Правоохоронці, мовляв, змогли запобігти нападу саме в той момент, коли підозрювані з підготовленими битами вже прямували до чоловіка, який виходив із під’їзду свого будинку.

Хто зловмисники?

Зловмисниками виявилися раніше судимі 27-ми та 31-річний громадяни. Правоохоронці їх затримали. Слідчі з’ясовують, хто був замовником нападу.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 ст. 14; ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження з уточненням про готування до злочину) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Хто такий Євген Сокур?

На сайті податкової вказано лише те, що Сокур є виконувачем обов'язків заступника голови ДПСУ, має VI ранг державного службовця (найвищий – I ранг, найнижчий – IX, – ред.). У червні зазначали, що Євген Сокур представляв напрями цифровізації ДПС.

Водноча, за даними порталу "Антикор", за підписами в програмі визначення телефонних номерів в Getcontact, люди називають Євгена Сокура "Помічник Дані", "Сокур Женя помічник Гетманцева", "юрист Гетманцева" та "прессекретар Гетманцева".

А за інформацією журналістів програми "Гроші", Сокур брав участь у відборі на посаду очільника департаменту економічного аналізу, проте не пройшов – 18 квітня 2022 року переможницею оголосили Марину Баряхтар.

Однак через три дні жінка відмовилася від посади. Відтак переможцем оголосили Сокура, у якого не було досвіду.

Тож 7 травня, через п'ять днів, його призначили виконувачем обовʼязків голови ДПС.

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів