USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Заочну підозру отримав ексгенерал часів Януковича: Ганжа очолив "філію" ФСБ в т. о. Мелітополі

Перебуваючи на "посаді" карального органу, Ганжа організовував масові переслідування, викрадення і катування місцевих
СБУ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

За матеріалами Служби безпеки України і Державного бюро розслідувань заочну підозру отримав ексгенерал часів президента-втікача Віктора Януковича, який очолив "філію" ФСБ в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Служба безпеки спільно з Державним бюро розслідувань задокументувала нові злочини зрадника Сергія Ганжи.

"Ексгенерал причетний до організації масових репресій проти мирних жителів у тимчасово захопленій частині Запорізької області. З 2014 року Ганжа переховувався в Росії, а на початку повномасштабного вторгнення РФ допомагав окупантам у поширенні кремлівського режиму. Для цього прибув до т.о. Мелітополя, де його призначили керівником так званої "Державної служби безпеки в Запорізькій області", – розповіли правоохоронці.

Це псевдоутворення було підконтрольне російській ФСБ й виконувало її завдання щодо придушення руху опору в регіоні.

Перебуваючи на "посаді" карального органу, Ганжа організовував масові переслідування, викрадення і катування місцевих.

"Людей викрадали прямо посеред вулиці або з власних помешкань, а потім доправляли до російських катівень. У застінках до потерпілих застосовували жорстокі тортури. Так росіяни намагалися залякати мешканців регіону та схилити їх до співпраці з окупантами", – додали силовики.

На підставі зібраних доказів Ганжі заочно повідомили про додаткову підозру (колабораційна діяльність).

Раніше

Нагадаємо, у 2015 році за матеріалами СБУ фігуранта оголосили у міжнародний розшук за державну зраду.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Новини за темою: Коригував вогонь окупантів. У Запорізькій області затримали викладача училища

Додамо

Також ми повідомляли, що співробітники Служби безпеки України затримали агента воєнної розвідки Росії, який коригував ракетні атаки РФ по Запоріжжю. За його наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року.

У відомстві розповіли, що тоді внаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних осель були пошкоджені або повністю зруйновані.

За даними слідства, коригувальником ворожого вогню виявився охоронець місцевого дитсадка. У грудні минулого року чоловіка дистанційно завербував представник Головного управління Генштабу Збройних сил РФ (відомого як ГРУ).

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали